Εξωτερική πολιτική με διαφορά ...ύψους - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Εξωτερική πολιτική με διαφορά ...ύψους

Εξωτερική πολιτική με διαφορά ...ύψους

(Φωτό από τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα που έγινε στην Αθήνα στις 20 Μαρτίου 2023)

Η σύλληψη του έλληνα μειονοτικού υποψήφιου Δημάρχου στη Χειμάρρα Φρέντυ Μπελέρη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στην Αλβανία, όσο και στην Ελλάδα. 

Ο Φρέντυ Μπελέρης, είναι υποψήφιος Δήμαρχος στη Χειμάρρα, εκπρόσωπος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο συνασπισμό της αντιπολίτευσης που ηγείται το δημοκρατικό κόμμα του Σαλί Μπερίσα και συμμετέχει το Κόμμα Ελευθερίας του Ιλίρ Μέτα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σύλληψή του έγινε με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών που διεξάγονται στην Αλβανία στις 14 Μαΐου. 

Είναι η πρώτη σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου σε όλη τη χώρα για εκλογικό ποινικό αδίκημα. Κατά του Φρέντυ Μπελέρη είχαν προηγηθεί κατ΄επανάληψη από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα προσωπικές επιθέσεις με λεξιλόγιο πεζοδρομίου.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησε διάβημα στο αντίστοιχο αλβανικό, ενώ το περιστατικό καταδίκασε και ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Το περιστατικό καταδίκασε επίσης και ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτησς με δήλωσή του, ωστόσο ο κ. Γιόγιακας υποψήφιος με τη ΝΔ, για κάποιο λόγο σιώπησε...

Ίσως ο κ. Γιόγιακας θυμάται την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας μόνο όταν έρχονται να ψηφίσουν στη Θεσπρωτία (τραγικό, αλλά συμβαίνει...)

Όταν φωτογραφιζότανε με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα πριν δύο μήνες στην Αθήνα, το έκανε προφανώς για να δείξει ότι συνομιλεί και με αρχηγούς κρατών...

Τώρα όμως που έχει δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο, ο κ. Γιόγιακας κρύβεται...

Το τι ακριβώς έχει γίνει σχετικά με τον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας, δεν γνωρίζουμε. 

Ωστόσο, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι όταν αφήνεται η εξωτερική πολιτική σε άτομα με ανύπαρκτη πολιτική ικανότητα και εμβέλεια, η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας (κι όχι μόνο) θα δέχεται έντονες πιέσεις, χωρίς περιθώριο αντίδρασης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου