Δήλωση υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Ιουλία Κούρτη με την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Δήλωση υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Ιουλία Κούρτη με την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο

Δήλωση υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Ιουλία Κούρτη με την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο 

Εξαρτημένοι από τις ανάγκες των ανθρώπων του μόχθου, στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων στο χωράφι, στο γραφείο, στο συνεργείο, στο σχολείο, στο νοσοκομείο, σε κάθε χώρο που χτυπά η αγωνία για το “μεροκάματο”, για μια ζωή όπως μας αξίζει. 

Γιατί όλοι/ες εμείς είμαστε οι πραγματικοί δημιουργοί του πλούτου, των αγαθών που απολαμβάνει η κοινωνία. Εκείνοι που παρουσιάζονται ως “σωτήρες” και “ευεργέτες”, κεντρικοί και τοπικοί άρχοντες, εξαρτημένοι από μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοαφεντικά είναι που ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος μας και ενάντιά μας, με όπλα την ατομική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και την εξουσία ζούν και υπάρχουν καρπωνοντας την υπεραξία της δουλειάς μας Είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν νόμους ή μας εξωθούν, επειδή “ο μήνας δεν βγαίνει”, να δουλεύουμε 13 ώρες, να πάρουμε σύνταξη κηδείας στα 74, που αφήνουν τις τράπεζες και τα funds να αρπάζουν το βιο μας, που απειλούν με ποινές και φυλάκιση και πρόστιμα όποιον/α αντιδρά. 

Όσοι, αφού ξεπούλησαν λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, εταιρείες ενέργειας και επικοινωνίας και ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο και στο νερό, θέλουν να λεηλατήσουν τους κάμπους, τα βουνά και τα δάση της πατρίδας μας, μετατρέποντάς τα σε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, για εξορύξεις πετρελαίου σε επιχειρηματικές ζώνες για το μεγάλο κεφάλαιο.

Τα ίδια και στην υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, την πρόνοια και την εκπαίδευση. Ως εκπαιδευτικοί δίνουμε διαρκή μάχη για να υπάρχει δημόσιο, δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, που θα τους παρέχει ολοκληρωμένη γνώση και όχι ψαλιδισμένα όνειρα. Που θα διαμορφώνει ανθρώπους ικανούς να απαιτήσουν ένα μέλλον για τους ίδιους και την κοινωνία, με αξιοπρέπεια, ελευθερία και συλλογική ευτυχία, απελευθερωμένο από την εκμετάλλευση και την “τυράννια” της καθημερινότητας.

Τα όπλα μας, η στράτευσή μας στα ιδανικά ενός καλύτερου κόσμου, η απεργία η διαδήλωση οι συλλογικοί αγώνες, η αλληλεγγύη, όσο κι αν προσπαθούν να μας φιμώσουν, να μας φοβίσουν, να μας απογοητεύσουν.

Η “ Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο Αγωνιστικό Μέτωπο” είναι παρούσα, όπως όλο τα προηγούμενα χρόνια, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, γιατί “ο λαός μπορεί” και πρέπει να γίνει αφέντης στον τόπο του.

Για μία Ήπειρο που μας ανήκει και μας αξίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου