Τη σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών του ΟΛΗΓ ζητάει ο Μ. Κάτσης από τους αρμόδιους Υπουργούς - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Τη σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών του ΟΛΗΓ ζητάει ο Μ. Κάτσης από τους αρμόδιους Υπουργούς

Τη σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών του ΟΛΗΓ ζητάει ο Μ. Κάτσης από τους αρμόδιους Υπουργούς

Με αίτημα του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ζητά να κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.), που υπογράφηκε μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του ιδιώτη αναδόχου, ώστε να μπορεί να ενημερωθεί ο κάθε πολίτης για το περιεχόμενο της. Ακολουθεί το κείμενο της Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων όπως αυτό κατατέθηκε:

Προς τους Υπουργούς:

- Οικονομικών
- Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: «Να κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.)»

Στις 21 Μαρτίου 2023, υπογράφηκε η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.) έναντι συνολικού τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας που αποτελείται από τις εταιρείες GRIMALDI EUROMED S.p.A. - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. - ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε..

Παρά τα πανηγυρικά δελτία τύπου που ακολούθησαν την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών, και τις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών παραγόντων, οι πολίτες της Θεσπρωτίας δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα όπως δικαιούνται, για το περιεχόμενο της εν λόγω σύμβασης, τους γενικούς και ειδικούς όρους που τη συνοδεύουν, καθώς και τις τυχόν ρήτρες που περιέχονται σε αυτή.

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι βαρύνουσας γεωπολιτικής σημασίας, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την άσκηση λιμενικής πολιτικής της χώρας. Όμως, ακόμη και σήμερα που έχει συντελεστεί η αγοραπωλησία μετοχών μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του ιδιώτη αναδόχου, η τοπική κοινωνία έχει πλήρη άγνοια σχετικά με το περιεχόμενο της σύμβασης, με ευθύνη της κυβέρνησης, που έχει επιλέξει από την πρώτη μέρα μία διαδικασία με εν κρυπτώ ενέργειες και χωρίς την παραμικρή λογοδοσία. 

Η όποια ενημέρωση των πολιτών, προέρχεται είτε μέσω διαρροών, είτε μέσω αντικρουόμενων δημοσίων τοποθετήσεων πολιτικών παραγόντων της κυβέρνησης που συσκοτίζουν και δημιουργούν ακόμα περισσότερα ερωτηματικά.

Κατόπιν των παραπάνω,

Αιτούμαι όπως καταθέσουν εγγράφως οι αρμόδιοι υπουργοί στη Βουλή:

Τη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.), μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας που αποτελείται από τις εταιρείες GRIMALDI EUROMED S.p.A. - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. - ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε..

Ο αιτών βουλευτής
Κάτσης Μάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου