(+ΒΙΝΤΕΟ)- Μ.Κάτσης: Πολιτική απάτη ολκής Μητσοτάκη-Γιόγιακα η μη απόδοση της χερσαίας ζώνης του ΟΛΗΓ - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

(+ΒΙΝΤΕΟ)- Μ.Κάτσης: Πολιτική απάτη ολκής Μητσοτάκη-Γιόγιακα η μη απόδοση της χερσαίας ζώνης του ΟΛΗΓ

(+ΒΙΝΤΕΟ)- Μ.Κάτσης: Πολιτική απάτη ολκής Μητσοτάκη-Γιόγιακα η μη απόδοση της χερσαίας ζώνης του ΟΛΗΓ

Η παραδοχή του απερχόμενου κυβερνητικού βουλευτή κ. Γιόγιακα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας ότι η απόδοση της χερσαίας ζώνης θα γίνει από την επόμενη Βουλή μετά τις εκλογές, συνιστά μια άνευ προηγουμένου εξαπάτηση στην πολιτική ιστορία της Θεσπρωτίας.

Τέσσερα χρόνια τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοροϊδεύει κατάμουτρα την τοπική κοινωνία, ότι είναι θέμα χρόνου η απόδοση του παράκτιου μετώπου της Θεσπρωτίας, και ότι αυτή θα αποδοθεί από τον ΟΛΗΓ στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών. Έσπευσαν δε, λίγο πριν τις εκλογές και βρισκόμενοι σε αποδρομή, να πουλήσουν το 67% των μετοχών του ΟΛΗΓ στους Ιταλούς (χωρίς να περάσει η σύμβαση από τη Βουλή και να καταβληθεί το τίμημα) ώστε να ικανοποιηθεί το προεκλογικό deal της «Μαξίμου ΑΕ». Το ξεπούλημα το πρόλαβαν, την απόδοση της χερσαίας ζώνης όχι.

Όλο αυτό το διάστημα, χρησιμοποίησαν το ζήτημα της χερσαίας ζώνης ως τυράκι ώστε να κάμψουν τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για το ξεπούλημα του λιμανιού. Μέχρι την τελευταία στιγμή αποπροσανατόλιζαν τους πολίτες με την δήθεν απόδοση που θα γινόταν από μέρα σε μέρα, ενώ ταυτόχρονα προχωρούσαν γοργά στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΗΓ. 

Ο λόγος είναι ότι μόνο αυτό τους ενδιέφερε, και όχι η τοπική κοινωνία που την έχουν αφήσει στο σκοτάδι. Μάλιστα η όλη διαδικασία έγινε εν κρυπτώ με μια πρωτοφανή μεθόδευση για τα ιστορικά των ιδιωτικοποιήσεων, χωρίς να έχουν δημοσιοποιήσει πουθενά ως όφειλαν τη Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) και την Σύμβαση Παραχώρησης από το Ελληνικό Δημόσιο στον ιδιώτη, προφανώς γιατί υπάρχουν σκελετοί στην ντουλάπα. Δεν ξέρουμε τι πουλήσαμε, τι παίρνουμε, με ποιους όρους και ποιες ρήτρες. 

Τι έχουν να κρύψουν; 
Γιατί επέλεξαν τόσο χονδροειδέστατα πολιτικά ψέματα, σαν αυτά που αράδιασε ο κ. Πλακιωτάκης στους πανηγυρίζοντες κ. Γιόγιακα και κ. Λώλο, αντί να βγουν να που την αλήθεια; 
Αφού είναι τόσο περήφανοι για τις επιλογές τους, γιατί δεν καταθέτουν επίσημα το περιεχόμενο όσων υπέγραψαν;

Λυπάμαι πολύ που επιβεβαιώθηκα μέχρι κεραίας, για όσα κατέθεσα στο δημόσιο διάλογο όλο αυτό το διάστημα, με τοποθετήσεις που πήγαζαν από την αγωνία μου για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και της περιουσίας του θεσπρωτικού λαού. Δεν ήταν επένδυση στην ήττα, αλλά βαθιά επίγνωση ότι τίποτε καλό δεν μπορεί να προκύψει από την πιο επικίνδυνη, ανίκανη, και ψευδόμενη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.

Ο κ. Γιόγιακας επί μια τετραετία είτε ψεύδονταν συνειδητά, τάζοντας ακόμα και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ότι η απόδοση έρχεται από μέρα σε μέρα με την κύρωση της σύμβασης στη Βουλή. Είτε τον παραμύθιαζαν από την κυβέρνηση χωρίς να παίρνει χαμπάρι τι του γίνεται, και όντας φυσικά απών από τη λήψη των αποφάσεων. 
Ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας για να πει τι ακριβώς; Ότι μπορεί να μην έχω τίποτα επίσημο στα χέρια μου, πέραν της πώλησης των μετοχών του ΟΛΗΓ, αλλά σας υπόσχομαι ότι θα γίνει η απόδοση μετά της εκλογές των οποίων το αποτέλεσμα δεν γνωρίζω βέβαια; Μια μεταχρονολογημένη επιταγή δηλαδή, χωρίς αντίκρισμα μόνο και μόνο για να μπορεί να λέει κάτι προεκλογικά; Είτε συνένοχος, είτε ανίδεος, το αποτέλεσμα είναι ένα. Ο διακηρυγμένος στόχος για απόδοση της χερσαίας ζώνης κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία.

Σε ότι μας αφορά, ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμευόμαστε πως η σύμβαση αγοραπωλησίας, αλλά και της παραχώρησης που υπέγραψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα ερευνηθούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Η κυβέρνηση αυτή, μας έχει αποδείξει σε πληθώρα περιπτώσεων, ότι μπορεί να δημιουργήσει οικονομικό σκάνδαλο μέχρι και για το χαρτί που υπεγράφησαν οι συμβάσεις. 

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μιλά για ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών σε περίπτωση που δεν έχουν επισυμβεί νομικά τετελεσμένα και βαρείες οικονομικές ρήτρες, και σε κάθε περίπτωση απόδοση της χερσαίας ζώνης στους οικείους Δήμους όπως πράξαμε στην Πάτρα, στη Δραπετσώνα και αλλού για ελεύθερη χρήση από τους πολίτες. 

Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης οδεύουμε στις εκλογές στο σκοτάδι, χωρίς να γνωρίζει κανείς πόσο και σε τι έχει δεσμεύσει το θεσπρωτικό λαό η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δεν μας αξίζει τέτοια υποτίμηση και μιζέρια. Οι Θεσπρωτοί και οι Θεσπρωτές, σύντομα με την ψήφο τους θα αποδώσουν τις ευθύνες σε όσους υπονομεύουν το μέλλον τους αδιαφορώντας για τον τόπο μας, και παράλληλα θα δώσουν την ευκαιρία για πολιτική αλλαγή ώστε να έρθει η δικαιοσύνη παντού!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου