Φρούδες… οι εξαγγελίες για τη χερσαία ζώνη! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Φρούδες… οι εξαγγελίες για τη χερσαία ζώνη!

Φρούδες… οι εξαγγελίες για τη χερσαία ζώνη!

Στη διαχείριση της ΟΛΗΓ ΑΕ (ποια άραγε μορφή θα έχει;) θα παραμείνει δυστυχώς και -τουλάχιστον– αυτό το καλοκαίρι, η χερσαία ζώνη του λιμένος Ηγουμενίτσας.

Κι αυτό γιατί, κι ενώ η σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών της ΟΛΗΓ ΑΕ έχει υπογραφεί, η Τροποποιημένη Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΗΓ ΑΕ, δεν… πρόλαβε να εισαχθεί για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή και στη συνέχεια στην Ολομέλεια, πριν από το κλείσιμο της Βουλής για το Πάσχα.

Έτσι, παρά τις πανηγυρικές δηλώσεις την Τετάρτη από την Ηγουμενίτσα, του Υπουργού Ναυτιλίας, του κυβερνητικού βουλευτή Θεσπρωτίας, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ και των Δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, τα τμήματα εκείνα της χερσαίας ζώνης που επρόκειτο να αποχαρακτηριστούν ώστε να αποδοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, παραμένουν στην ΟΛΗΓ ΑΕ.

Η βουλή έχει προγραμματιστεί να κλείσει την Μ. Τρίτη (εκτός απροόπτου) για το Πάσχα, ενώ η διάλυσή της έχει προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου, μετά την Κυριακή του Θωμά, ώστε να προκηρυχθούν οι προαναγγελθείσες εκλογές της 21ης Μάϊου. Έτσι πλέον ο χρόνος δεν επαρκεί για την επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και την ψήφιση από την Ολομέλεια.

Κι ενώ την Τετάρτη στη σύσκεψη στα γραφεία της ΟΛΗΓ, όλοι δήλωναν ότι η Σύμβαση αναμένεται «να κατατεθεί άμεσα προς κύρωση στη Βουλή», με στόχο η τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης να τεθεί σε ισχύ με την καταβολή του τιμήματος στις 10 Μάϊου, και άρα από την ημερομηνία εκείνη να περιέλθει και η χερσαία ζώνη στους Δήμους, οι ανακοινώσεις παρέμειναν για μια ακόμα φορά… προεκλογικές υποσχέσεις!

Παραμένει δε άγνωστο, καθώς ουδείς πλην εκείνων που την υπέγραψαν γνωρίζει, αν η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών, είναι δεσμευτικοί και για την -όποια- κυβέρνηση σχηματιστεί μετά τις εκλογές, ή ακόμα και αν η μεταβίβαση των μετοχών μπορεί να προχωρήσει και χωρίς την κύρωση από τη Βουλή, πράγμα που θα σήμαινε ότι όλη η χερσαία ζώνη, όπως καθορίζεται από την τρέχουσα Σύμβαση Παραχώρησης, θα μπορούσε να περάσει στη διαχείριση του επενδυτικού σχήματος του Grimaldi.

Αν δε, απαιτηθούν και δεύτερες εκλογές, τότε και το φετινό καλοκαίρι, η χερσαία ζώνη του λιμένα, θα παραμείνει στη δικαιοδοσία της ΟΛΗΓ και όχι στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών!

ΠΗΓΗ: vdella.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου