Το Επιμελητηριο Θεσπρωτίας διαμαρτύρεται στον υπουργό Ναυτιλίας για την αποδυνάμωση του παραμεθόριου Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Το Επιμελητηριο Θεσπρωτίας διαμαρτύρεται στον υπουργό Ναυτιλίας για την αποδυνάμωση του παραμεθόριου Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας

Το Επιμελητηριο Θεσπρωτίας διαμαρτύρεται στον υπουργό Ναυτιλίας για την αποδυνάμωση του παραμεθόριου Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη απέστειλε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την αποδυνάμωση του παραμεθόριου λιμενικού σταθμού Σαγιάδας.

Συγκεκριμένα, με πρόσφατη απόφαση το μοναδικό σκάφος που διέθετε ο ακριτικός σταθμός μεταφέρθηκε στο λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέρει:

Αξιότιμε κε Υπουργέ
Με αφορμή ενημέρωσή μας από τον Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και το Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας (Π.Ο.Α.Υ.) Θεσπρωτίας, διαμαρτυρόμαστε για την απόφασή σας να μετακινήσετε το μοναδικό σκάφος που διέθετε ο ακριτικός Λιμενικός Σταθμός Σαγιάδας σε περιοχή εκτός Θεσπρωτίας!

Ο Λιμενικός Σταθμός Σαγιάδας βρίσκεται εγκατεστημένος στο άκρο της Ελληνικής μεθορίου με την Αλβανία, εποπτεύει την ευρύτερη περιοχή των θαλάσσιων συνόρων με τη γείτονα χώρα και με την παρουσία σκάφους περιπολίας ενισχύει την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, αφενός στα θαλάσσια σύνορα καταπολεμώντας παράνομες ενέργειες κι αφετέρου στην ασφαλή λειτουργία των μονάδων υδατοκαλλιέργειας που βρίσκονται εγκατεστημένες στην περιοχή Λωρίδα Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών.

Προς ενημέρωσή σας, στην περιοχή Λωρίδα Σαγιάδας δημιουργήθηκε το 2022 με Π.Δ. η ΠΟΑΥ συγκεντρώνοντας στο σύνολο των μονάδων υδατοκαλλιέργειας του νομού, οι οποίες παράγουν ετήσια περίπου το 3% της Ευρωπαϊκής παραγωγής προϊόντων Υδατοκαλλιέργειας απασχολώντας άνω των τετρακοσίων εργαζομένων σε απόσταση αναπνοής από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα!

Λαμβάνοντας υπόψη την ευαίσθητη περιοχή που περιπολεί το σκάφος του Λ.Σ. Σαγιάδας αλλά και τη βαρύτητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας αυτής της ακριτικής περιοχής για την τοπική και εθνική οικονομία, σας καλούμε να ενισχύσετε άμεσα το Λιμενικό Σταθμό Σαγιάδας με επιχειρησιακά λειτουργικό σκάφος που θα επιτρέπει στο ΛΣ την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου