Χαιρετισμός της Άννας Στεργίου στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Γιάννη Γόγολου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Χαιρετισμός της Άννας Στεργίου στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Γιάννη Γόγολου

Χαιρετισμός της Άννας Στεργίου στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Γιάννη Γόγολου

Καλησπέρα κυρίες και κύριοι, κι από μένα
Είμαι η Άννα Στεργίου, συνυποψήφια του Γιάννη Γόγολου και θέλω να τον ευχαριστήσω για την πρόσκληση.

Η εκδήλωση του Γιάννη Γόγολου γίνεται μετά από πολλές περιπέτειες στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος της σύγκρουσης των τρένων στην κοιλάδα των Τεμπών. Συμβαίνει την ώρα που πωλείται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για μας, χωρίς εμάς.

Η Θεσπρωτία είναι πια μονοεδρική εκλογική περιφέρεια. Κι αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Πάνω από 1 στους 20 Θεσπρωτούς έφυγε και δεν ξαναγύρισε στον τόπο του. Έχουμε μαγευτικές διαδρομές, υπέροχα τρόφιμα, φανταστικά τοπία, αρχαιολογικούς θησαυρούς, ιστορία, ποτάμια, λίμνες, θάλασσες, λιμνοθάλασσες, βουνά, ωραίους ανθρώπους, πολλούς νέους και παλιούς επιστήμονες. Κι όμως, η μη καταγεγραμμένη ανεργία τον χειμώνα αγγίζει το 70% και τα καλοκαίρια το 40%!

Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπουλά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που φτιάχτηκε με κόπους, βάσανα κι όλες τις λιμενικές τουριστικές υποδομές μας από τη Σαγιάδα ως την Πλαταριά και τα Σύβοτα. Ο κ. Μητσοτάκης με την κυρία Κεραμέως μας πέταξαν έξω από τον χάρτη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας είπε πως δεν θα σφυρίξει ποτέ στην Ηγουμενίτσα ο σιδηρόδρομος.

Πόση απαξίωση πια; Για ποιους μας πέρασε; Πόσο υποτιμά την ιστορία μας, τη δουλειά μας; Και πόσο υποτιμά ακόμη και τα δικά του κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που χειροκροτούν το ξεκλήρισμα του νομού και το βαφτίζουν ανάπτυξη; Ως πότε αιρετοί της Νέας Δημοκρατίας θα σιωπούν ή θα κλείνουν τα μικρόφωνα;

Η Θεσπρωτία, που έχει το Σούλι, η Θεσπρωτία που αιματοκυλίστηκε στην Παραμυθιά και στη Μουργκάνα δεν αξίζει τέτοια ολέθρια μοίρα. Δεν αξίζει να μην έχει φωνή.

Με τον Γιάννη Γόγολο γνωριστήκαμε πρώτα διαδικτυακά κι ύστερα από κοντά. Είναι άνθρωπος με ζωντάνια, χιούμορ κι άποψη.

Κάθε υποψηφιότητα σ’ ένα κομματικό ψηφοδέλτιο σηματοδοτεί κάτι.

Η υποψηφιότητα του Μάριου Κάτση σηματοδοτεί τη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο Μάριος Κάτσης έζησε από κοντά τις διαδοχικές φάσεις κι αλλαγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Έζησε την εξέλιξή του από την κινηματική δράση μέχρι την ώρα της κρίσης, που ανέλαβε την εξουσία σε μία εποχή ρευστότητας και κατάρρευσης του πολιτικού σκηνικού.

Ο Μάριος Κάτσης μαζί με τα στελέχη του νομού έβαλαν πλάτη στα δύσκολα. Ο Αλέξης Τσίπρας κι οι στενοί συνεργάτες του ανέλαβαν να ξελασπώσουν τη χώρα. Δεν την έφερε εκείνος στο μνημόνιο, εκείνος την έβγαλε.

Με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Μάριος Κάτσης έβαλε ξανά πλάτη. Διότι, ξέραμε πως με τη συμφωνία των Πρεσπών ανακόπτουμε την απροκάλυπτη επιρροή και τα σουλτανικά όνειρα για μουσουλμανικό τόξο των Βαλκανίων.

Γι΄αυτό ο Αλέξης Τσίπρας αξίζει να μπει στο πάνθεον των μεγάλων ηγετών. Γιατί άλλαξε τη γεωπολιτική σκακιέρα. Εγγυήθηκε την ειρήνη στην περιοχή, δίχως ν΄ανοίξει μύτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέδειξε πως μπορεί να έχει ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης. Πολλές φορές αδίκησε το 2015, κοινωνικές ομάδες, που τον στήριξαν. Δεν είχε όμως άλλη επιλογή για να κρατήσει τη χώρα όρθια. Το πλήρωσε ακριβά. Κι ας άφησε προίκα τα 37,5 δις ευρώ από τον κόπο του ελληνικού λαού στα ταμεία.

Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε την επέτειο για τα 202 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. Όμως οι Μαυρογιαλούροι κι οι Γκρούεζες θέριεψαν επί Μητσοτάκη.

Σήμερα γι΄άλλη μία φορά συγκρούεται η Ελλάδα του μόχθου με την Ελλάδα της αρπαχτής. Ακόμη κι άνθρωποι, που ανήκουν στη δεξιά παράταξη κι είναι αξιοπρεπείς το βλέπουν. Και κάθε άνθρωπο που έχει αξιοπρέπεια, που βλέπει πράγματα, που δεν του αρέσουν στο πολιτικό σκηνικό τον θέλουμε μαζί μας.

Η κομματοκρατία κι η οικογενειοκρατία συγκρούεται με την Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Η Ελλάδα του ραγιαδισμού με την Ελλάδα, που θέλει να έχει το κεφάλι ψηλά.

Η εκλογική μάχη μας, μετά τον θρήνο στα Τέμπη, δεν είναι μόνο μία μάχη εκλογικών προγραμμάτων κι οικονομικών μεγεθών. Είναι πάνω απ΄όλα μία μάχη αξιών. Μία μάχη για τις αξίες της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της ελπίδας. Μία μάχη για το δικαίωμα των νέων παιδιών στο όνειρο.

Εκεί που η Νέα Δημοκρατία βλέπει αριθμούς, εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βλέπουμε ανθρώπους.

Ακούστηκαν πολλά για την υποψηφιότητα του Γιάννη Γόγολου αλλά κι οι προσωπικές πικρίες πρέπει να μπαίνουν στην άκρη. Οι άνθρωποι, που θέλουν μια άλλη Ελλάδα είναι φίλοι μας, δεν είναι εχθροί μας. Είναι σύμμαχοι και συνοδοιπόροι.

Στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν περισσεύει κάποιος. Καλωσορίζουμε τον Γιάννη Γόγολο. Ακόμη κι αν υπάρχουν προσωπικές πικρίες, δεν χαρίζουμε κανέναν από τα στελέχη μας στη δεξιά παράταξη. Τα πολλά και ικανά στελέχη μας σημαίνουν πλουραλισμό. Σημαίνουν πλούτο γνώσεων, εμπειριών, δράσεων, ικανοτήτων, ιδεών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ του Γενάρη του 2015 ωρίμασε. Κάναμε την αυτοκριτική μας. Κάναμε το συνέδριό μας, ανοιχτήκαμε στην κοινωνία. Κι είμαστε πιο ώριμοι και πιο δυνατοί.

Η υποψηφιότητα του Γιάννη Γόγολου σηματοδοτεί την ανάγκη να σταματήσουμε τους καβγάδες ιδεολογικής καθαρότητας.

Οι Θεσπρωτοί, που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα στις καθημερινές τους συναλλαγές, οι Ηπειρώτες, που βουλιάζουν οικονομικά, οι Έλληνες, που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους για σπουδές και που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα τους ή το νοίκι τους, οι απόδημοι, οι ομογενείς, οι νεομετανάστες δεν έχουν ανάγκη από τους εσωκομματικούς καβγάδες μας για τα εδάφια του Μαρξ, του Λένιν ή του Αλτουσέρ.

Η θεωρία χρειάζεται κι είναι οδηγός μας αλλά ταυτόχρονα χρειάζονται λύσεις εφικτές και άμεσα υλοποιήσιμες. Ειδάλλως, κάθε τέτοιος καβγάς σημαίνει επιστροφή στον σκληρό νεοφιλελευθερισμό.

Η υποψηφιότητα του Γιάννη Γόγολου αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τελικά στην αξία της στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο Γιάννης Γόγολος ενώνει κομμάτια του παζλ, που λείπουν για να ολοκληρωθεί η αμφίπλευρη διεύρυνση, προς την κεντροαριστερά - αριστερά.

Η δική μου υποψηφιότητα πάλι αναφέρεται στο άλλο μισό του ουρανού: Στις γυναίκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κενή πολιτικού περιεχομένου. Οι κοινωνικές ανισότητες γιγαντώνονται. Η πανδημία γιγάντωσε τους πλούσιους, αφαίμαξε τους φτωχούς, διέλυσε τους μικρομεσαίους, τσάκισε τους συνταξιούχους, έφερε εργασιακό πισωγύρισμα στις γυναίκες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει στηρίξει τις γυναίκες. Και το έκανε πράξη με την ποσόστωση γυναικών στα ψηφοδέλτια. Κάθε γυναίκα αξίζει να διεκδικεί ρόλο πρωταγωνίστριας κι όχι κομπάρσου και στην πολιτική σκηνή.

Πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαπιστώθηκε πως θα περάσουν 60 χρόνια για να φτάσουμε σε πλήρη ισότητα σε όρους εργασίας με τους άνδρες. Και με την πανδημία οι δείκτες επιδεινώθηκαν.

Γιατί λοιπόν οι τρεις μας είμαστε μαζί σ΄ένα ψηφοδέλτιο; Τι μας ενώνει τελικά;

Γιατί θέλουμε ένα σύστημα υγείας που δεν θα πετά τον πολίτη, όταν έχει την ανάγκη του.

Γιατί δεν θέλουμε να σπουδάζουν τα παιδιά τους μόνο όσοι έχουν λεφτά αλλά όσα παιδιά έχουν τα προσόντα και το θέλουν.

Γιατί θέλουμε έναν κράτος σύγχρονο με ψηφιακές δομές και μια δημόσια διοίκηση αποτελεσματική.

Γιατί θέλουμε ν’ αναπτυχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ταλαιπωρήθηκαν απ΄τις αλλεπάλληλες κρίσεις.

Γιατί θέλουμε να μην πετούν έξω ανθρώπους από το σπίτι κι από το χωράφι τους και να κερδίζουν με ανοίκειο τρόπο οι Πάτσηδες και οι Παπαθανάσηδες.

Γιατί θέλουμε κάθε γυναίκα να μη φοβάται να γυρίσει το βράδυ στην οικογένειά της.

Γιατί λέμε ναι στον πολιτισμό.

Γιατί θέλουμε να εκλείψουν τα αποστήματα διαφθοράς της πολιτικής ζωής.

Γιατί θέλουμε τα νεαρά Θεσπρωτόπουλα να μη χρειαστεί να εγκαταλείψουν τον τόπο τους όπως κάναμε εμείς, οι πατεράδες κι οι παππούδες μας.

Γιατί πάνω απ΄όλα θέλουμε να μην ευημερούν οι αριθμοί και να καταστρέφονται οι άνθρωποι

Καθένας από εμάς δεν είναι ούτε γεννημένος ούτε κλεισμένος μέσα σε μία γυάλα. Είμαστε άνθρωποι μέσα από την κοινωνία. Είμαστε σπλάχνο από τα σπλάχνα σας, φωνή από τη φωνή σας. Κι αυτή είναι η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο με ανθρωπιά, αλληλεγγύη, ελπίδα ενώνει τον Μάριο Κάτση, τον Γιάννη Γόγολο κι εμένα. Καθένας μας μπορεί να βάζει διαφορετικές ιεραρχήσεις. Μοιραζόμαστε όμως παρόμοιες αντιλήψεις για έναν πιο ειρηνικό, πιο αξιοκρατικό κόσμο, χωρίς μία διεφθαρμένη ελίτ, που θα λυμαίνεται το δημόσιο χρήμα, καταλύοντας το κράτος δικαίου και μετατρέποντας το κράτος σε καθεστώς ηλεκτρονικών ρουφιάνων.

Επιλέξτε τον Μάριο, το Γιάννη κι εμένα κι ελάτε μαζί μας να διώξουμε μαζί την πιο ανάλγητη δεξιά κυβέρνηση που έζησε ποτέ ο τόπος. Ελάτε να φτιάξουμε μία Θεσπρωτία, που αντί να τη λυπούνται, όλοι θα τη ζηλεύουνε.

Μ΄αυτά τα λόγια καλωσορίζω τον Γιάννη Γόγολο στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Καλό αγώνα σύντροφοι και συντρόφισσες. Καλό αγώνα σύντροφε Γιάννη. Και καλή επιτυχία στο ψηφοδέλτιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου