Αιχμηρή δήλωση Κάτση για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο Φιλιατών - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Αιχμηρή δήλωση Κάτση για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο Φιλιατών

Αιχμηρή δήλωση Κάτση για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο Φιλιατών

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Κάτσης ασκεί δριμεία κριτική για την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσει ο νέος μαγνητικός τομογράφος μόνο 3 φορές το μήνα και με μετακινούμενο προσωπικό.

Ακολουθεί η ανάρτηση:
Η κοροϊδία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ανεκδιήγητου Υπουργού Υγείας Πλεύρη δεν έχει όριο!
Τους παραδώσαμε το 2019 προκήρυξη στον αέρα για την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου τελευταίας τεχνολογίας για πρώτη φορά στο νομό Θεσπρωτίας. 

Μάλιστα δεν χρειαζόταν ιδιαίτερες διαδικασίες μιας και ο μαγνητικός αυτός ήταν από τους 13 που είχε υποχρέωση να χρηματοδοτήσει η Siemens σε κάποια νοσοκομεία της χώρας στο πλαίσιο του (απαράδεκτου) εξωδικαστικού συμβιβασμού για το σκάνδαλο προηγούμενων κυβερνήσεων...

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ο νομός μας να έχει μαγνητικό τομογράφο σε δημόσια δομή ώστε οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται με μήνες αναμονής πηγαίνοντας στα Γιάννενα, ο τότε Υπ. Υγείας Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis από τα εγκαίνια του ΤΕΠ δεσμεύτηκε ότι ο ένας από τους 13 τομογράφους θα έρθει στη Θεσπρωτία. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

3 χρόνια και πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοροϊδεύει τους πολίτες. Ύστερα από αλλεπάλληλες ανακοινώσεις μου και ερωτήσεις στη Βουλή εγκατέλειψαν τις σκέψεις που υπήρχαν να μεταφέρουν το μαγνητικό σε άλλο νομό. Καθυστέρησε 3 και πλέον χρόνια να εγκαταστήσει τον μαγνητικό τομογράφο στο ΓΝΦ ταλαιπωρώντας τους πολίτες, δεν φρόντισε για προσλήψεις και εκπαίδευση προσωπικού ώστε να το χειριστούν. Οι πολιτικές της κυβέρνησης υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων με ισχυρές δόσεις πελατειασμού έχουν φέρει τις δομές Υγείας της Θεσπρωτίας σε οριακό σημείο, ενώ είχε καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια με μετρήσιμα αποτελέσματα την 4ετία 2015-2019. Ακόμα το Υπουργείο Υγείας δεν έχει απαντήσει στην ερώτηση μου για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο Φιλιατών. Προφανώς δεν έχει τίποτα να μας πει.

Και τώρα; Ύστερα από την πίεση και σε μια προσπάθεια να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών προεκλογικά αποφάσισαν να λειτουργήσουν τον μαγνητικό με δανεικό προσωπικό από τα Γιάννενα 3 φορές το μήνα! Και πολύ μας είναι! Φαίνεται για τον κ. Μητσοτάκη είμαστε μια επαρχία των Ιωαννίνων μιας και τα στελέχη του στη Θεσπρωτία πανηγυρίζουν αλληλοσυγχαιρόμενοι (ή μήπως αλληλοκατηγορούμενοι;) για την εξέλιξη αυτή.

Δεν μας αξίζει αυτή η κακομοιριά που βιώνουμε. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί να στηρίξει το ΕΣΥ. Το βλέπει απλά σαν πεδίο κερδοφορίας μεταπρατικών συμφερόντων και σαν πεδίο ρουσφετιών και συλλογής ψήφων. Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από αυτούς. Η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία θα αποκαταστήσει τα τραύματα που προκάλεσε η πιο καταστοφική και ανίκανη κυβέρνηση, θα στηρίξει το ΕΣΥ για να έχουν όλοι πρόσβαση δωρεάν στο αγαθό της Υγείας σε περίπτωση ανάγκης και θα δώσει μόνιμη λύση ώστε ο μαγνητικός τομογράφος να λειτουργήσει όπως σχεδιάζαμε το 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου