Οι αναμνήσεις μιας ...πρόσκλησης! - Του Βαγγέλη Χαλμαντζή - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Οι αναμνήσεις μιας ...πρόσκλησης! - Του Βαγγέλη Χαλμαντζή

Οι αναμνήσεις μιας ...πρόσκλησης! - Του Βαγγέλη Χαλμαντζή

Τι μου θύμισε η πρόσκληση του κ. Παναγιώτη Νταή για την επίσημη ανακοίνωση καθόδου του συνδυασμού του στις επερχόμενες εκλογές, για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Μάιος 1998, Δήμος Ηγουμενίτσας.
Ο κ. Ανδρέας Νταής κυκλοφορεί μια ανάλογη πρόσκληση για τη δημοσιοποίηση του δικού του συνδυασμού ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Ο τότε Δήμαρχος, Θωμάς Πάντος, διένυε τον 8ο χρόνο της Δημαρχίας του.

Απόλυτος κυρίαρχος της αυλής του Δήμου, θεωρώντας ότι ήταν το ακατανίκητο φαβορί για την τρίτη τετραετία και ότι ελέγχει όλα τα πόστα, έδωσε εντολή στην τότε λειτουργούσα Δημοτική Τηλεόραση, να ΜΗΝ ανταποκριθεί δημοσιογραφικά στην ανακοίνωση - πρόσκληση του μετέπειτα Δημάρχου Ανδρέα Νταή και να μην προβληθεί καθόλου το θέμα στα δελτία ειδήσεων!!!
Αν είναι δυνατόν! Αναγγέλλεται νέος πολιτικός συνδυασμός για το Δήμο και δε θα ήταν παρούσα η Δημοτική Τηλεόραση!

Ήμουν συμβασιούχος τότε, στη Δημοτική Τηλεόραση της Δημοτική Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου, και μάλιστα 15 μήνες απλήρωτος, λόγω κακής διαχείρισης της εταιρείας και αναγκαζόμουνα να κάνω και άλλες δουλειές για να ζήσει η εξαμελής οικογένειά μου.

Πήρα λοιπόν δική μου κάμερα και μικρόφωνο με λογότυπο του περιφερειακού καναλιού ARTTV, με το οποίο συνεργαζόμουνα και κάλυψα το γεγονός για λογαριασμό του, αφού οι συνάδελφοί μου της ΔΤΗ, ρεπόρτερς και δημοσιογράφοι, υπάκουσαν στο κέλευσμα του Δημάρχου.

Την επόμενη ημέρα, ο Θωμάς Πάντος, μου ανακοίνωσε την απόλυση, θεωρώντας ότι δούλευα στο χωράφι του και με πλήρωνε από την τσέπη του.
Ξεκίνησα από ΜΟΝΟΣ μου δικαστικό αγώνα προκειμένου να μη χάσω τη δουλειά μου, αλλά και να πληρωθώ τα δεδουλευμένα μου (Ο ίδιος Σύλλογος Εργαζομένων από τότε, όπως και σήμερα, δούλευε και δουλεύει μόνο για όσους ανήκουν στην κλίκα της διοίκησης - yes sir).

Ευτυχώς, ο λαός της Ηγουμενίτσας έκρινε και ψήφισε αντίθετα με τη θέληση του κ. Πάντου, με αποτέλεσμα να αναλάβει τη Δημαρχία ο κ. Ανδρέας Νταής και να αποκαταστήσει κάποιες αδικίες.
Πέρασαν 24 χρόνια, αν είχε γίνει κακούργημα θα είχε παραγραφεί.
Απλά τα λέμε για να ...θυμόμαστε και να γνωρίσουμε την ιστορία.

Βαγγέλης Χαλμαντζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου