Προκλητικοί και αμετανόητοι...!!! (+ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Προκλητικοί και αμετανόητοι...!!! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Προκλητικοί και αμετανόητοι...!!! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Με αερολογίες, συκοφαντίες και ανύπαρκτα στοιχεία προσπαθούν να καλύψουν την υπόθεση με τα κουτάβια που εγκαταλείφθηκαν και να καθαρίσει το όνομα του Δήμου, επιχειρύν οι φαεινοί εγκέφαλοι της δημοτικής αρχής Φιλιατών.

Σε επίσημο ενημερωτικό δελτίο το μεσημέρι της Τρίτης, αποκρύπτουν την ουσία της υπόθεσης, αλλά και βασικά στοιχεία, κάνοντας λόγο -για ακόμη μια φορά- για παραπληροφόρηση...

Αφού παραδέχονται ότι πρόκειται για εγκατάλειψη, αφετέρου προσπαθούν με ψεύδη να ρίξουν την ευθύνη του θέματος στους δημοσιογράφους, αποκρύπτοντας την πραγματική ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Δημοσιεύουμε αυτούσια την ανακοίνωσή τους, ώστε να καταγραφούν τα γραφόμενά τους. Άλλωστε θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για όσα αναφέρουν...

Διαβάστε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή τους:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ενημέρωση πολιτών σχετικά με το θέμα των νεογέννητων κουταβιών»

Τις τελευταίες αυτές ημέρες έγινε αρκετή συζήτηση και γράφτηκαν αρκετά σχόλια από ανεύθυνους «δοκησίσοφους» με παράλληλη παραπληροφόρηση σχετικά με τη δήθεν θανάτωση έξι (6) νεογέννητων κουταβιών, στην οποία εφέρετο ως εμπλεκόμενος πρώην συμβασιούχος εργαζόμενος του Δήμου Φιλιατών καθώς κι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Μάλιστα δε, μερικοί ανεύθυνοι στη σκόπιμη προσπάθεια της εμπλοκής του Δήμου Φιλιατών στο θέμα αυτό, δε δίστασαν να εμφανίσουν σε site και στην τοπική δημοσιογραφία κάδους απορριμμάτων στους οποίους εμφανίζουν τέσσερα κουταβάκια θανατωμένα, τα οποία δήθεν είχε θανατώσει πρώην συμβασιούχος υπάλληλος κατ’ εντολή του Αντιδημάρχου Φιλιατών.

Κατά του πρώην εργαζόμενου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία ότι, ο δεύτερος αυτών, έδωσε εντολή εγκατάλειψης (και όχι θανάτωσης) με ενδεχόμενο να υπάρξει κίνδυνος υγείας αυτών.

Τα κουταβάκια αυτά, για την τύχη των οποίων δεν είχε καμία προσωπική εμπλοκή ο Δήμος Φιλιατών κι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, άμεσα ανευρέθηκαν, ζουν και υπάρχουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και η υγεία τους είναι σε πολύ καλή κατάσταση, σύμφωνα με τη βεβαίωση της Κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας θεσπρωτίας.

Κατά συνέπεια, καμία θανάτωση κανενός κουταβιού δεν υπήρξε και είναι εντελώς ακατανόητη και ανεξήγητη η παραπάνω θέση αυτών που σκόπιμα και εκ του πονηρού διέδωσαν τη σχετική είδηση της δήθεν θανάτωσης αυτών.

Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι ο Δήμος Φιλιατών ουδεμία επιχορήγηση έχει λάβει για τη διαχείριση των αδέσποτων και όλες οι δαπάνες για τα εμβόλια, τις στειρώσεις και τις τροφές προέρχονται από το υστέρημα των πολιτών.

Χθες 21/11/2022, ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία των κατηγορουμένων και, με τη σύμφωνη γνώμη της κ. εισαγγελέως και της κ. ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας στη σχηματισθείσα δικογραφία, και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι συμπολίτες μας ας εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα για την πέραν της πραγματικής διάστασης και της σχετικής παραπληροφόρησης του θέματος.

..........................................................................................

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ανακοίνωση ήταν ανυπόγραφη, κι επειδή τους έχουμε μάθει πόσο ανυπόληπτοι είναι πλέον, ρωτήσαμε τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου που μας έστειλε το δελτίο Τύπου, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι το δελτίο Τύπου, το υπογράφει ο αντιδήμαρχος επικοινωνίας Δημ. Τσότσης. Λίγη ώρα όμως αργότερα ο ίδιος ο αντιδήμαρχος ανήρτησε το ίδιο δελτίο στο προφίλ του στο facebook βάζοντας από κάτω την υπογραφή του Δημάρχου... Ίσως αντιλήφθηκε τι θα ακολουθήσει...

Παρόλα αυτά που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους για τα 6 κουτάβια που εγκαταλείφθηκαν κι ακόμη αγνοείται η τύχη τους, έχουν προβεί και σε άλλες δηλώσεις, δυστυχώς γι' αυτούς...

Διότι το απόγευμα της Πέμπτης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλιατών, ο δήμαρχος Σπ. Παππάς, ερωτώμενος για το θέμα από το δημοτικό σύμβουλο Σπ. Φερεντίνο σχετικά με το θέμα, κι αφού μόλις είχε φθάσει στη συνεδρίαση από το ΑΤ Φιλιατών όπου γινόταν η προανάκριση, έκανε λόγο για 4 κουτάβια που βρέθηκαν και για "κάποιους που το παίζουν φιλόζωοι", αποδεικύοντας για ακόμη μια φορά ότι η έπαρση και η αλαζονεία τους έχει χτυπήσει κόκκινο...

Στην όλη τους την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, όμως, έχουν πέσει σε συνεχόμενες γκάφες και ανακολουθίες, τις οποίες θα πρέπει να διευκρινίσουν, όπως και πλήθος ερωτημάτων για τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, που όσο κι αν προσπαθήσουν, δεν θα τις αποφύγουν...

Ακόμη μια φορά, αντί να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, επιχειρούν με επιθετικότητα να διαχειριστούν επικοινωνιακά και μόνο το θέμα...

Ο κατηγορούμενος αντιδήμαρχος

Ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Μ. Πανταζάκος, ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για το περιστατικό της εγκατάλειψης των κουταβιών, δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί δημόσια, ως οφείλει και να δώσει τη δική του εξήγηση για το συμβάν
, όπως οφείλει να κάνει όποιος ασχολείται με τα κοινά και κατέχει δημόσιο ρόλο ευθύνης.

Χθες Δευτέρα, μετά την απολογία του στον ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως την παρουσία του στο ΑΤ, δύο φορές το μήνα και να του αφαιρεθούν οι αρμοδιότητες σχετικά με την προστασία των ζώων. 
Ήδη του έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο από το ΑΤ Φιλιατών ύψους 180.000 ευρώ για το συμβάν.


Δείτε τι είπε ο δήμαρχος Φιλιατών Σπ. Παππάς στο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη, άρτι αφιχθείς από το ΑΤ Φιλιατών όπου είχε ήδη ενημερωθεί για την υπόθεση... Τα κουτάβια τότε ήταν 4, μετά έγιναν 6...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου