Η "Ταξική Πορεία" Θεσπρωτίας για την απεργία της 9ης Νοέμβρη - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Η "Ταξική Πορεία" Θεσπρωτίας για την απεργία της 9ης Νοέμβρη

Η "Ταξική Πορεία" Θεσπρωτίας για την απεργία της 9ης Νοέμβρη
Η εργατική τάξη, η νεολαία, συνολικά ο λαός βυθίζονται καθημερινά στην ανέχεια κάτω απ’ τα βάρη που φορτώνονται στις πλάτες τους. Ταυτόχρονα, αυτή η βίαιη «προσαρμογή» (όπως ονομάστηκε απ’ τον Πέτσα) συμπληρώνεται από την απειλή ενός γενικευμένου πολέμου απ’ τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται συνεχώς με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ένας πόλεμος με τον οποίο η χώρα μας δένεται όλο και πιο πολύ, σέρνοντας το λαό σε επικίνδυνα μονοπάτια. Από τον καταιγισμό των διεθνών εξελίξεων η σταθερή μετάφραση στο εσωτερικό της εξαρτημένης Ελλάδας από τις ΗΠΑ και την ΕΕ είναι η κλιμάκωση της επίθεση στο λαό.

Χίλιους λόγους και χίλια δίκαια έχουν οι εργαζόμενοι για να δυναμώσουν την αντίστασή τους. Να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι σ’ αυτή την επίθεση. Ο οδοστρωτήρας αυξήσεων και η έκρηξη του πληθωρισμού έχουν διαλύσει το λαϊκό εισόδημα. Ακόμη και με τα επίσημα στοιχεία στο φάσμα της φτώχειας βρίσκεται σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού. Λαϊκές οικογένειες αναγκάζονται να περιορίσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.Παράλληλα είναι μπροστά μας ο κίνδυνος να παγώσουν εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια την ώρα που γεμίζουν οι τσέπες των καρτέλ της ενέργειας. Τα επιδόματα, οι «αυξήσεις» σε μισθούς και συντάξεις που τάζονται μήνες πριν «δοθούν» δεν είναι απλά σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας. Είναι και η ομολογία ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει την επίθεση στα λαϊκά στρώματα. Με «ανάλογα ταξίματα» ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να παραπέμψει τα ζητήματα σε ξαναζεσταμένες εκλογικές «λύσεις».

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα των μισθών πείνας, της εντατικοποίησης της εργασίας, της μερικής-ελαστικής απασχόλησης, του κύματος απολύσεων, της απληρωσιάς και των εργατικών «ατυχημάτων» είναι η

πολιτική «όλα για το κεφάλαιο». Η αστική τάξη τσακίζει το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων για να εξασφαλίσει την αύξηση της κερδοφορίας της, έχοντας τις πλάτες του εκτρώματος του ν. Χατζηδάκη, των δικαστικών αποφάσεων, ενώ όπου αυτά δεν αρκούν την ωμή βία των ΜΑΤ. Το συνεχές χτύπημα στην απεργία στη Μαλαματίνα δείχνει το κλίμα τρομοκρατίας που επιδιώκει η κυβέρνηση να επιβάλει.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες

Στις 9 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουμε μαζική απάντηση αγώνα σε αυτή τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική. Η δική μας μαζική παρουσία είναι όρος ώστε να μην είναι απλά μια απεργία-τουφεκιά, όπως σχεδιάζουν οι εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Μόνο η δική μας μαζική συμμετοχή μπορεί να βάλει τις βάσεις για τη συνέχεια που πρέπει να έχει ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Κόντρα στη λογική της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας ότι δήθεν δεν γίνεται τίποτα. Κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες που θέλουν τους εργαζόμενους και το λαό στο περιθώριο. Κόντρα στην υπονομευτική στάση των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που αναζητούν ρόλο συμβουλάτορα στο πλευρό της άρχουσας τάξης. Κόντρα στη γραμμή του ΠΑΜΕ που -παρά τις ταξικές κορόνες- σέρνεται πίσω από τη ΓΣΕΕ και δεν παίρνει καμιά ουσιαστική πρωτοβουλία κλιμάκωσης.

9 ΝΟΕΜΒΡΗ – ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! Για να δυναμώσουν και να πληθύνουν οι εργατικοί αγώνες. Για να βρουν συνέχεια οι αγώνες σε COSCO, efood, Πετρέλαια Καβάλας και Μαλαματίνα. Για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας, της καταστολής και του πολέμου. Για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν!

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΡΕΥΜΑ – ΚΑΥΣΙΜΑ – ΤΡΟΦΙΜΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!

ΚΑΤΩ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
ΕΞΩ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου