Σαν σήμερα 7/7/1977 κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο των Θεσπρωτικών αντίλαλων - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Σαν σήμερα 7/7/1977 κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο των Θεσπρωτικών αντίλαλων

Σαν σήμερα 7/7/1977 κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο των Θεσπρωτικών αντίλαλων

Σαν σήμερα 7/7/1977 κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Θεσπρωτικοί αντίλαλοι. Μιας εφημερίδας που άφησε εδώ και 4 και πλέον δεκαετίες το στίγμα της στα τοπικά δρώμενα. 
Και μπορεί από το 2020 να έχει ανασταλεί η έντυπη έκδοση της εφημερίδας, ωστόσο συνεχίζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση συνεχίζοντας μια πορεία εντιμότητας και μαχητικότητας.

Ήταν 7/7/1977 όταν εκδόθηκε το πρώτο φύλλο των ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΑΛΩΝ με ιδρυτή, εκδότη και διευθυντή τον αείμνηστο Σπύρο Τσώνη. Πολλοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ιδρυτή της εφημερίδας μας και εργάστηκαν αφιλοκερδώς όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν για να προωθηθούν πολλά ζητήματα που αφορούσαν τον ακριτικό νομό μας στον οποία πολλά άλλαξαν. Οφείλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους.

Πολλά όμως είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η θεσπρωτική κοινωνία. Άλλα που οφείλονται στην κεντρική πολιτική εξουσία, άλλα σε αντικειμενικούς παράγοντες και άλλα σε τοπικής προέλευσης …εμπόδια! Σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν τα προβλήματα του τόπου μας, θα συνεχίσουμε με όσες δυνάμεις και δυνατότητες έχουμε να τα προβάλλουμε και να προωθούμε λύσεις και απόψεις, μέσα από την ιστοσελίδα μας πλέον, μέχρι να καταφέρουμε να εκδώσουμε ξανά το έντυπό μας με τις προδιαγραφές που επιθυμούμε. 

Θα συνεχίσουμε όμως να προβάλλουμε και τα θετικά και τις ομορφιές του τόπου μας οι οποίες είναι πολλές και αν δεν υπήρχαν ορισμένες προκαταλήψεις και κερδοφόρες για λίγους ιδεοληψίες, πιστεύουμε ότι η Θεσπρωτία θα ήταν ο καταλληλότερος τόπος για να ζήσουν όλοι οι Θεσπρωτοί πολλοί εκ των οποίων είναι διασκορπισμένοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και ο τόπος μας θα είχε άλλη δυναμική ανάπτυξης.

Αυτό τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε, χωρίς περιαυτολογίες και τυμπανοκρουσίες. Το αν κάνουμε καλή δουλειά μπορούν να το κρίνουν μόνο όσοι μας παρακολουθούν συστηματικά. 

Καλούμε επ’ ευκαιρία όσους βράζει το αίμα τους και το λέει η καρδιά τους να συμμετέχουν σε αυτή μας την προσπάθεια. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει στη Θεσπρωτία ένα συντηρητικό αίσθημα, κατάλοιπο μιας άλλης εποχής. Γνωρίζουμε επίσης ότι στη Θεσπρωτία υπάρχει πλέον πολύς κόσμος που έχει αυξημένη αντίληψη και γνώση για τα όσα συμβαίνουν γύρω του και επιθυμεί να δει τον τόπο του να μπει σε μια νέα φάση, πέρα από το ψευτοβόλεμα του πρόσφατου παρελθόντος. Είναι πλέον αρκετά ώριμες οι συνθήκες για να αντιληφθούμε όλοι μας, το τι πραγματικά συνέβαινε στον κόσμο τα χρόνια που εμείς κοροϊδεύαμε τους εαυτούς μας. Η αλήθεια δεν είναι πάντα ωραία, είναι όμως πάντα χρήσιμη και ενίοτε σωτήρια. Σε αυτή τη γραμμή κινούμαστε, προσπαθώντας να υποδεχτούμε ένα καλύτερο μέλλον έστω και μια μέρα νωρίτερα, αδιαφορώντας για όσους τραβάνε το παρελθόν από τα μαλλιά μήπως και ξεβολευτούν και ζήσει και κανένας άλλος. 

Εκεί πιστεύουμε ότι θα κριθούν πολλά για το μέλλον του τόπου και εκεί δίνουμε τη μάχη. Στο πεδίο των αντιλήψεων, της κοινωνικής συμπεριφοράς και της ανάπτυξης για τους πολλούς. Το παλιό σλόγκαν της εφημερίδας μας άλλωστε, ισχύει και σήμερα: «Στην υπηρεσία του θεσπρωτικού λαού». Και όταν λέμε λαού, εννοούμε της πλειονότητας του πληθυσμού σε αντίθεση με την οπισθοδρομική και ξεπερασμένη οικονομική και πολιτική ελίτ του τόπου. Ήρθε η ώρα να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Και σε αυτό τον αγώνα -που δεν είναι μόνο τοπικός- θα είμαστε παρόντες.

Κων/νος Σπ. Τσώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου