Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο 19o Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Shippax Ferry Conference 2022 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο 19o Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Shippax Ferry Conference 2022

Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο 19o Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Shippax Ferry Conference 2022

Στις 4 και 5 Μαΐου 2022, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμένα της Ηγουμενίτσας κ. Αθανάσιος Πορφύρης συμμετείχε στο 19ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Shippax Ferry Conference 2022, που πραγματοποιήθηκε στην Σουηδία και στο οποίο συμμετείχαν 450 προσκεκλημένοι από 60 εταιρίες του Ferry Industry και της κρουαζιέρας.

Ο κ. Πορφύρης ήταν ένας εκ των πέντε κύριων ομιλητών που προσκλήθηκαν φέτος στο πάνελ με θέμα «The Ro-Pax port's panel debate – How can ports support the green revolution?», μαζί με ευρωπαίους ομολόγους του από τα λιμάνια του Kristiansand (Νορβηγία), Karlsham (Δανία), Στοχόλμης (Σουηδία) και Hirtshals (Δανία), όπου είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του, ο κ. Πορφύρης παρουσίασε την δυναμική που αναπτύσσει ο Λιμένας της Ηγουμενίτσας, ενώ ανέφερε αναλυτικά όλα τα νέα έργα υποδομής που σχεδιάστηκαν και αναμένεται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους που επιδιώκονται για το επόμενο διάστημα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του λιμανιού ως «Πράσινου λιμένα» και “Zero Energy Port”, στην ανάπτυξη έργων υποδομής για την παροχή υπηρεσιών στα ασυνόδευτα φορτία, την καθιέρωση της Ηγουμενίτσας ως προορισμού Κρουαζιέρας, καθώς και στην ανάπτυξη δικτύου για τις Μαρίνες.

Τέλος, αναφέρθηκε σε όλα τα κοινοτικά προγράμματα (POSEIDON MED II, ALFION) που ήδη αξιοποιούνται, μέσω των οποίων αποδεικνύεται ότι το Περιβάλλον βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής του, που καθιστά τον λιμένα της Ηγουμενίτσας μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη στον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών για την υλοποίηση του στόχου «Πράσινος λιμένας» και “Zero Energy Port”.

Ο κ. Πορφύρης, στο περιθώριο του Συνεδρίου πραγματοποίησε επίσης ενδιαφέρουσα συνάντηση με στελέχη των ναυτιλιακών εταιριών και χρηστών του Λιμένα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, μεταξύ των οποίων και του κου Carl Bildt, πρώην Πρωθυπουργού και νυν Υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας. Μαζί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς και πως αυτός επηρεάζει την Παγκόσμια Λιμενική Βιομηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου