Θεσπρωτός: Θέλει ισοπαλία την Κυριακή για την παραμονή μετά την εντός έδρας ήττα από τη Βέροια - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Θεσπρωτός: Θέλει ισοπαλία την Κυριακή για την παραμονή μετά την εντός έδρας ήττα από τη Βέροια

Θεσπρωτός: Θέλει ισοπαλία την Κυριακή για την παραμονή μετά την εντός έδρας ήττα από τη Βέροια

Η Βέροια αποδείχτηκε πολύ ισχυρό εμπόδιο για τον Θεσπρωτό, κερδίζοντάς τον με άνεση (3-1) μέσα στην Ηγουμενίτσα. Οι Θεσπρωτοί έχασαν της ελπίδες τους για ένα καλό αποτέλεσμα ουσιαστικά από το α΄ ημίχρονο, αφού η ομάδα της Ημαθίας απέκτησε προβάδισμα τριών τερμάτων.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και με τους Γιακουμάκη και Κουατενγκ έφτασαν κοντά στο γκολ, σε 1′ και 7′ όμως ο Κιναλης είπε “όχι στα σουτ τους. Ο Πασάς ήταν αυτός που έβαλε μπροστά τη Βέροια, με διαγώνιο πλασέ μέσα από την περιοχή, στο 10ο λεπτό. Στο 20′ ο Γιακουμάκης ανάγκασε τον Κίναλη σε εντυπωσιακή επέμβαση. Ένα λεπτό αργότερα στο 21′ ο Κουατενγκ με όμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας για το 0-2.

Ο Κίναλης σταμάτησε το σουτ του Πασά στο 30′ ενώ στο 33′ η κεφαλιά του Γιακουμάκη πέρασε ελάχιστα άουτ. Η πρώτη τελική για τον Θεσπρωτό ήρθε στο 35′ με ένα μακρινό σουτ του Βασιλάκη, που πέρασε αρκετά άουτ. Στο 42′ ο Γεωργούσης σούταρε προς την εστία, η μπάλα όμως κατέληξε στα χέρια του Βελλίδη. Στις καθυστέρησεις του α’ μέρους ο Μούργος με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε τρία τα τέρματα της Βέροιας, με το 0-3 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Έπεσε ο ρυθμός στο β΄ ημίχρονο με την Βέροια να διατηρεί πάντως τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 50΄ο Γιακουμάκης βρέθηκε απέναντι από το τέρμα του Θεσπρωτού, όμως σούταρε άστοχα. Στο 63΄ ο Θεσπρωτός αναπτέρωσε τις ελπίδες του να ξαναμπεί στο ματς. O Παπαχρήστος ανέτρεψε τον Κωνσταντίνου μέσα στην περιοχή και ο ίδιος παίκτης, από τα έντεκα βήματα μείωσε στο τελικό 1-3. Στο 73΄ ο Θεσπρωτός είχε την τελευταία του καλή στιγμή για να φέρει ακόμα πιο κοντά στο σκορ, αλλά το σου του Πούφλη από ευνοϊκή θέση, κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε.

Παρά την ήττα του ο Θεσπρωτός εξακολουθεί να διατηρεί το πάνω χέρι στην υπόθεση παραμονή, καθώς με έστω έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Πόντου, εξασφαλίζει τη σωτηρία του, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής.

Συνθέσεις:

Θεσπρωτός (Ρότσα): Κίναλης, Βαλέντε, Ντ’ Αλέσιο, Βασιλάκης, Γκανσιέρ, Κωνσταντίνου, Λύγκας (46′ Στεργίου), Ζιώγας (55′ Μαρτίνεζ), Γεωργούσης (46′ Πούφλης), Πατσέκο (55′ Βαταμίδης), Σαραντίδης (71′ Μπονίγια)

Βέροια (Δερμιτζάκης):Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Παπαχρήστος, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου, Μούργος (55′ Πόζογλου), Κάτσε, Γιακουμάκης (71′ Ισαακίδης), Κουάτενγκ (46′ Ορφανίδης), Πασάς (55′ Καπνίδης)


Η ομάδα της Ηγουμενίτσας θα αντιμετωπίσει την Πρωτομαγιά τον Απόλλωνα Πόντου εκτός έδρας. Ο Θεσπρωτός καλείται να πάρει έστω το βαθμό της ισοπαλίας, ώστε να εξασφαλίσει και τυπικά την παραμονή του, ανεξάρτητα από τα άλλα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής.

Σε περίπτωση που ο Απόλλωνας Πόντου, ο οποίος έχει ήδη κερδίσει την παραμονή του στη SL2, επικρατήσει του Θεσπρωτού, τότε οι κιτρινόμαυροι θέλουν ευνοϊκό συνδυασμό αποτελεσμάτων στα παιχνίδια Βέροια – Καβάλα, Πανσερραϊκός – Νίκη και Απόλλων Λάρισας (εκκρεμεί η τελεσίδικη απόφαση για το -6) – ΠΑΟΚ Β’.

ΠΗΓΗ: theball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου