Δύο δασικές πυρκαγιές σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Δήμο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Δύο δασικές πυρκαγιές σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Δήμο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο δασικές πυρκαγιές σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Δήμο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο δασικές πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Δήμο Φιλιατών. Και οι δύο ξέσπασαν αργά το απόγευμα της Τρίτης, οπότε και ενημερώθηκε το πυροσβεστικό κλιμάκιο Φιλιατών.

Η μία ξέσπασε στην Κώτσικα Φιλιατών σε δύσβατο σημείο, όπου καθιστά αδύνατη την παρέμβαση των πυροσβεστών. Στην περιοχή βρίσκεται ένα όχημα του πυροσβεστικού κλιμακίου Φιλιατών.

Η δεύτερη αφορά σε περιοχή του Μαλουνίου Φιλιατών. Κι εκεί βρίσκονται δύο πυροσβεστικά οχήματα με άνδρες του κλιμακίου Φιλιατών. Και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να γίνει κατάσβεση λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, (υπάρχει φόβος για ανέμους), αναμένεται να δείξουν το μέγεθος των πυρκαγιών και τις δυνατότητες παρέμβασης με επίγεια ή ακόμη και εναέρια μέσα.

Τις τελευταίες ημέρες πάντως έχουν ξεσπάσει αρκετές πυρκαγιές σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία, γεγονός που δεν μπορεί να είναι τυχαίο ή να οφείλεται στις καιρικές συνθήκες. Οι δραστηριότητες ανθρώπων της υπαίθρου, φαίνεται πως δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και καταστροφές στο περιβάλλον κι όχι μόνο!

Από τις έρευνες της ανακριτικής υπηρεσίας της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενδέχεται να γίνουν γνωστά και τα ακριβή αίτια των πυρκαγιών. Προχθες, σε άλλη περίπτωση συνελήφθη ένας ημεδαπός για εμπρησμό από αμέλεια...

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η αμέλεια ορισμένων θα ελεγχθεί...!

(Δείτε βίντεο πριν λίγη ώρα από τη φωτιά στην Κώτσικα. Στο βάθος της εικόνας, το Πλαίσιο)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου