Συνάντηση Γιόγιακα με Γεωργαντά για επιδότηση νοικοκυριών χωρίς τηλεοπτική κάλυψη και δωρεάν WiFi στους δήμους - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Συνάντηση Γιόγιακα με Γεωργαντά για επιδότηση νοικοκυριών χωρίς τηλεοπτική κάλυψη και δωρεάν WiFi στους δήμους

Συνάντηση Γιόγιακα με Γεωργαντά για επιδότηση νοικοκυριών χωρίς τηλεοπτική κάλυψη και δωρεάν WiFi στους δήμους

Την υλοποίηση του προγράμματος για την τοποθέτηση δωρεάν σημείων ασύρματης πρόσβασης και τον νέο κύκλο επιδότησης για πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς συζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας έθεσε στον Υφυπουργό τα αιτήματα των Δήμων Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών σχετικά με τα σημεία εγκατάστασης δωρεάν WiFi, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «WiFi4GR» που αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία σε υπαίθριους ή/ και κλειστούς δημόσιους χώρους περίπου 2.500 σημείων ασύρματης πρόσβασης – WiFi σε όλη τη χώρα.

Σχετικά με τον νέο κύκλο αιτήσεων - από την 1η έως και τις 15 Μαρτίου 2022 - για την πρόσβαση σε ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης των κατοίκων σε οικισμούς χωρίς τηλεοπτικό σήμα, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι με το νέο πλαίσιο νομοθετικό πλαίσιο για τις «Λευκές Περιοχές» απλοποιήθηκε σημαντικά η διαδικασία για την ένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα, αυξήθηκε η εγγύηση για τον χορηγούμενο εξοπλισμό από τα 2 στα 8 χρόνια και τέθηκαν σαφείς προθεσμίες για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων από τους παρόχους. Επίσης, με Κοινή Υπουργική Απόφαση του περασμένου Ιουνίου υπερδιπλασιάστηκαν οι οικισμοί της Θεσπρωτίας που καλύπτονται σε σχέση με το 2018, από 50 σε 103.

Με το πρόγραμμα επιδοτείται κατά 100% η εγκατάσταση δορυφορικού («πιάτου») ή ευρυζωνικού εξοπλισμού και καλύπτεται για 8 χρόνια η πρόσβαση σε εθνικούς και περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς με εγγύηση εξοπλισμού επίσης για 8 χρόνια. Αφορά συνδέσεις για κύρια και μόνιμη κατοικία και οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά, είτε μέσω ΚΕΠ. Οι οικισμοί που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα επιδότησης για πρόσβαση σε ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης έχουν αναρτηθεί ανά δημοτική ενότητα στη σελίδα white-areas.gov.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου