Ενδοσχολική επιμόρφωση για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό από το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Ενδοσχολική επιμόρφωση για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό από το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Ενδοσχολική επιμόρφωση για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό από το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, στις 6 Μαρτίου, και στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνει το σχολείο μας για την υποστήριξη και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών θα πραγματοποιηθεί ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα: "Πρόληψη και αντιμετώπιση σχολικής βίας και εκφοβισμού".

Η επιμόρφωση απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, με στόχο την ενημέρωση τους σε θέματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση φαινομένων σχολικής βίας. Υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων σχετικά με την Αξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας. Ειδικότερα, οργανώνεται από την ομάδα δράσης, που υλοποιεί το πρόγραμμα «Πρόληψη και αντιμετώπιση σχολικής βίας και εκφοβισμού», το οποίο εντάσσεται στον 3ο Άξονα «Σχέσεις μεταξύ μαθητών/-τριών. Μέλη της ομάδας δράσης: Κίτσου Ασπασία, Ντακαλέτση Θεοδώρα, Σιντόση Ουρανία, Τσατσούλη Αγγελική.

Η Ενδοσχολική Επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 18.00 μ.μ. - 20.00 μ.μ., διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex Meetings.

Προσκαλεσμένοι ομιλητές είναι:
η κα Τατιανή Γκάτσα, Μέλος ΕΔΙΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γνωστικό αντικείμενο Σχολική Ψυχολογία, Δρ Ιατρικής Σχολής στην Ψυχική Υγεία και Επιθετικότητα εφήβων μαθητών, Msc στην ''Κοινωνική Ιατρική-Παιδοψυχιατρική''
και η κα Μαρία Παπαευσταθίου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του ΠΕΚΕΣ Ηπείρου, Σύμβουλος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Ευθύνης του Σχολείου μας, Δρ Ιστορίας, Msc «Σχολικής Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής-Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Διοίκησης»

Εισηγήσεις θα γίνουν επίσης από την κα Ουρανία Σιντόση, Φυσικό (MSc, PhD), εκπαιδευτικό του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας και την κα Θεοδώρα Ντακαλέτση, Θεολόγο (MSc), εκπαιδευτικό του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η κα Αγγελική Τσατσούλη, Φιλόλογος (M.Ed), εκπαιδευτικός του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου