Οκτώ χρόνια μετά το θάνατό του λείπει ο ανθρωπιστής γιατρός Χαράλαμπος Μπάτσης - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Οκτώ χρόνια μετά το θάνατό του λείπει ο ανθρωπιστής γιατρός Χαράλαμπος Μπάτσης

Οκτώ χρόνια μετά το θάνατό του λείπει ο ανθρωπιστής γιατρός Χαράλαμπος Μπάτσης

Ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα. Είναι αδυσώπητος. Όμως η λησμονιά δεν μπορεί, και να το θέλει, να σκεπάσει πρόσωπα με ακτινοβολία και προσφορά. Επιστημονική και ανθρώπινη.

Τέτοιος ήταν ο χειρουργός Χαράλαμπος Μπάτσης από τις Πέντε Εκκλησιές (Οσδίνα), καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων, που έφυγε από ανακοπή καρδιάς, ενώ εφημέρευε, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Φώτων.
Και δεν πρόλαβε να κάνει ακόμα περισσότερα. Είχε κάνει, όμως, ήδη πολλά.

Όπως η Μονάδα Μαστού στα Γιάννινα, που ήταν έργο του μόχθου του, αλλά και του πόθου του να συμβάλλει στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της διαδεδομένης αυτής μορφής καρκίνου στις γυναίκες.

Όπως το αμέριστο και ανιδιοτελές ενδιαφέρον του για τον ασθενή και για τον συνάνθρωπο γενικά, για τον οποίο αφιέρωνε πολλές ώρες, γιατί αυτό πίστευε, και το αποδείκνυε στην πράξη, πως ήταν το χρέος του.

Όπως η ανάμειξή του στα κοινά, μέσω της Αυτοδιοίκησης, όπου οι παρεμβάσεις του είχαν πάντοτε χαρακτήρα ποιοτικό, ανθρωποκεντρικό και αναπτυξιακό, μακριά από αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες, που ήταν εντελώς ξένες προς αυτόν.

Όπως η αγάπη του για το χωριό του, απ' όπου με δυσκολίες και στερήσεις ξεκίνησε, ωστόσο κατάφερε και όχι μόνο βγήκε στο ξέφωτο της ζωής, αλλά και ξεχώρισε.

Οκτώ χρόνια μετά και η μορφή του προβάλει μπροστά μας ...στεφανωμένη μ' ένα ουράνιο τόξο, που αποτυπώνει ασάλευτα τη νίκη του στη ζωή, αλλά και το εξαιρετικό παράδειγμα, που με την αιθέρια ψυχή του, άφησε πίσω του.

Οι ήχοι του οράματος, του ονείρου και της συνεισφοράς του δεν έπαψαν και δεν θα πάψουν να ακούγονται.

π. Ηλίας Μάκος
katoci.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου