Η ομιλία της Μάγδας Τάτση στο συνέδριο τον Οριζόντων Ηπείρου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Η ομιλία της Μάγδας Τάτση στο συνέδριο τον Οριζόντων Ηπείρου

Η ομιλία της Μάγδας Τάτση στο συνέδριο τον Οριζόντων Ηπείρου

Με επιτυχία στέφθηκε το πρώτο, ανοιχτό συνέδριο εργασίας της Πολιτικής Επιτροπής και των Συντονιστών των «Οριζόντων Ηπείρου», το οποίο διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας στα Γιάννενα.

Το συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ξεκίνησε με το χαιρετισμό του αναπληρωτή συντονιστή και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, Σπύρου Υφαντή, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες, έκανε μια μικρή αναφορά στο ιστορικό δημιουργίας της παράταξης κάνοντας λόγο για «μια παράταξη με προοπτική, όραμα και μέλλον, η οποία απευθύνεται σε όλους τους Ηπειρώτες».

Ακολούθησε η αντιπρόεδρος των «Οριζόντων Ηπείρου» και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, Μάγδα Τάτση, η οποία με τη σειρά της τόνισε πως η συμμετοχή της στους «Ορίζοντες Ηπείρου» προήλθε από την ανάγκη να προσφέρει στον τόπο της όπως κάθε ενεργός πολίτης οφείλει να κάνει.

Η ομιλία της Μάγδας Τάτση στο συνέδριο των Οριζότων Ηπείρου

Φίλες και φίλοι, καλησπέρα.
Χαιρετίζω κι εγώ με τη σειρά μου το πρώτο συνέδριο εργασίας της Πολιτικής Επιτροπής και των Συντονιστών των Οριζόντων Ηπείρου.

Δεν θα ήθελα να σας κουράσω με μια μακροσκελή ομιλία. Θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναδρομή στις ημέρες που εγώ ξεκίνησα, για πρώτη φορά, την πορεία μου στην ενασχόληση με τα κοινά.

Λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, ως ιατρός του Ε.Σ.Υ, είχα και έχω περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Ωστόσο, ως ενεργός πολίτης, αισθανόμουν και εξακολουθώ να αισθάνομαι την ανάγκη για μια αλλαγή στα πολιτικά δρώμενα της Ηπείρου, τα οποία χαρακτηρίζονται από στασιμότητα και αν μου επιτρέπεται να πώ και από έλλειψη οράματος για τον όμορφο τόπο μας.

Αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή μου ότι κάθε πολίτης οφείλει να συμμετέχει ενεργά στα κοινά και να προσφέρει με όποιον τρόπο και όποιες δυνάμεις ή ικανότητες διαθέτει στο κοινωνικό σύνολο.

Το γνήσιο ενδιαφέρον λοιπόν και η αγωνία για το καλό του τόπου μας, τα οποία θεωρώ ότι χαρακτηρίζουν και εσάς, με ώθησαν στην ενασχόλησή μου με τα κοινά ώστε να συνεισφέρω και εγώ, με όλες μου τις δυνάμεις, στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής καθώς και της καθημερινότητας των συμπολιτών μου.

Το πρόγραμμα με το οποίο μπορούσα να ταυτιστώ, είναι αυτό της παράταξής μας, των Οριζόντων Ηπείρου. Μία πρόταση διαφορετική για την Ήπειρο με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για την ανάπτυξη, την καταπολέμηση της ανεργίας καθώς και για την επίλυση χρόνιων δομικών προβλημάτων της Ηπείρου, με την εφαρμογή ενιαίων πολιτικών και για τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου. Βασιζόμενη δηλαδή στην περιφερειακότητα.

Ξεκινήσαμε δειλά, χωρίς εμπειρίες στον πολιτικό στίβο. Οδηγός και συνοδοιπόρος συνάμα, ο πρόεδρος της παράταξης, ο Σπύρος Ριζόπουλος. Πάντα δίπλα μας να μας συμβουλεύει και να μας στηρίζει σε κάθε μας βήμα. Ένας άνθρωπος ανιδιοτελής, ρηξικέλευθος, με αγάπη και όραμα για τον τόπο μας, για την Ήπειρο.

Ίσως να κάναμε και λάθη στην πορεία, όμως με όρεξη, ενθουσιασμό και υπευθυνότητα συμμετείχαμε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και πετύχαμε ένα αξιοσέβαστο ποσοστό για μια πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη, η οποία όπως όλοι σας γνωρίζετε δεν είχε καμία κομματική “ομπρέλα”. Αντιθέτως χαρακτηρίζεται ως ανεξάρτητη, υπεριδεολογική και ενωτική, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, ένας αμιγώς αυτοδιοικητικός συνδυασμός.

Σήμερα πλέον και παρά τις πολλές δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία της covid-19, η παράταξή μας εξακολουθεί να διερύνεται χάρη στην προσπάθεια όλων των μελών της.

Όλοι μας λοιπόν, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή με όλες μας τις δυνάμεις και να επικοινωνήσουμε στους συμπολίτες μας τις προτάσεις των Οριζόντων Ηπείρου, οι οποίες στηρίζονται στην αξιοκρατία,την ισότητα και τη διαφάνεια.
Για να οδηγήσουμε την Ήπειρο πολλά βήματα μπροστά καθώς και πολλά βήματα παραπάνω.

Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου