Το ΚΚΕ Ηπείρου για επισκέψεις Μητσοτάκη - Τσίπρα στην περιοχή: "Ξαναζεσταμένη σούπα των αυταπατών" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Το ΚΚΕ Ηπείρου για επισκέψεις Μητσοτάκη - Τσίπρα στην περιοχή: "Ξαναζεσταμένη σούπα των αυταπατών"

Το ΚΚΕ Ηπείρου για επισκέψεις Μητσοτάκη - Τσίπρα στην περιοχή: "Ξαναζεσταμένη σούπα των αυταπατών"

Για την ξαναζεσταμένη «σούπα» των αυταπατών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ηπειρωτικός λαός σε διάστημα δύο εβδομάδων είχε την ευκαιρία να ακούσει τον Κ. Μητσοτάκη και τον Αλ. Τσίπρα να παρουσιάζουν το αφήγημα των κομμάτων τους για μια δήθεν ανάπτυξη που μπορεί να ωφελήσει ταυτόχρονα τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα λαϊκά στρώματα.

Όμως ο λαός της περιοχής μας έχει νιώσει καλά στο πετσί του τη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος είτε με «ανάπτυξη για όλους» της ΝΔ, είτε με «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι άγραφοι νόμοι της καπιταλιστικής οικονομίας, οι αξίες του κέρδους της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας, λειτουργούν πάντα σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία, εργασιακή ανασφάλεια, υγεία – παιδεία - πολιτισμός εμπόρευμα, είναι τα αγαθά της καπιταλιστικής ανάπτυξης για το λαό, την ώρα που μία χούφτα επιχειρηματικών ομίλων καρπώνεται τον ιδρώτα του.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και η διαστρέβλωση της δεν είναι ιδεοληψία, αλλά συνειδητή εξαπάτηση του λαού.

Οι εκατόμβες νεκρών της πανδημίας δεν είναι αποτέλεσμα «λαθών» ή «άστοχων εκτιμήσεων». Είναι το αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας που διαχρονικά υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις στη λογική του «κόστους – οφέλους» για το κεφάλαιο.

Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι αποτέλεσμα της επεκτατικής πολιτικής που και οι δύο υπηρετούν σε αυτή τη φάση, για να «μπουκώσουν» τους επιχειρηματικούς ομίλους με ζεστό χρήμα. Η εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της ΕΕ για απελευθέρωση της, βυθίζοντας μεγαλύτερα τμήματα του λαού στην ενεργειακή φτώχεια.

Οι οποίες «παροχές» είτε η ΝΔ υλοποιεί ως κυβέρνηση, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ως αξιωματική αντιπολίτευση, είναι στάχτη στα μάτια του λαού. Είναι προσωρινές, με ημερομηνία λήξης και δεν αμφισβητούν το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο που και οι δύο ψηφίζουν και υλοποιούν, γιατί το κράτος έχει συνέχεια. Εξάλλου «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι».

Η δικαίωση των πόθων του λαού δεν βρίσκεται στην εναπόθεση των ελπίδων του στην εναλλαγή των κυβερνήσεων για να διαψευστούν την επόμενη μέρα των εκλογών. Πάντα το «λιγότερο κακό» αποδεικνύεται χειρότερο, σπέρνοντας την απογοήτευση και την μοιρολατρία.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, αρκεί να βαδίσει στο δρόμο της οργάνωσης και της ανατροπής. Τα θετικά παραδείγματα τις τελευταίας περιόδου στην COSCO, στην EFOOD, στους εκπαιδευτικούς, δείχνουν τις δυνατότητες. Σε αυτό τον δρόμο το ΚΚΕ δεσμεύεται να δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να αποσπάσει κατακτήσεις. Να ανοίξει η προοπτική ο λαός να γίνει αφέντης στον τόπο του, κλείνοντας οριστικά την πόρτα στη σήψη και την παρακμή που μας έχουν επιβάλει οι δυνάμεις του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου