Ηγουμενίτσα: Τα φασιστοειδή βγήκαν (για λίγο) από τις τρύπες τους... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Ηγουμενίτσα: Τα φασιστοειδή βγήκαν (για λίγο) από τις τρύπες τους...

Ηγουμενίτσα: Τα φασιστοειδή βγήκαν (για λίγο) από τις τρύπες τους...

Η επανεμφάνιση φασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων το τελευταίο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απ' ό,τι φαίνεται έχει συνέπειες και στην ελληνική επαρχία.
Δυστυχώς, κάποια μηνύματα έγιναν ορατά και στην Ηγουμενίτσα και συγκεκριμένα στον ποδηλατόδρομο, ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Πριν λίγες εβδομάδες, σε μια σελίδα στο facebook που αφορά θέματα της πόλης, σχολιάστηκε το γεγονός της ανάρτησης πανό των κομμάτων της αριστεράς σε διάφορα σημεία της πόλης. Λίγες ημέρες αργότερα δύο πανό του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ήταν αναρτημένα στην αρχή του ποδηλατόδρομου σκίστηκαν από αγνώστους.

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα όταν συνέβαιναν τα έκτροπα των νεοναζί στο ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, κάποιοι ομοϊδεάτες τους άφηναν το δικό τους στίγμα στον ποδηλατόδρομο της Ηγουμενίτσας, ζωγραφίζοντας με σπρέυ κέλτικους σταυρούς και ένα ακατάληπτο σύνθημα.



Δεν έμειναν όμως εκεί. Πριν λίγες ημέρες οι Ηγουμενιτσιώτες που κάνουν τον περίπατό τους στον ποδηλατόδρομο, αντίκρυσαν ένα ακόμη πιο ανησυχητικό θέαμα. Ένα πανό της Συλλογικότητας Γυναικών Ηγουμενίτσας "GRUA", είχε δεχθεί την "εικαστική" παρέμβαση των θρασύδειλων φασιστοειδών ζωγραφίζοντας πάνω του τον κέλτικο σταυρό ή αλλιώς το "στοχάδι", σύμβολο των νεοναζιστών και ακριβώς απέναντι στον τάπητα του ποδηλατόδρομου γραμμένη με κόκκινο σπρέυ η φράση "ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ".



Η κλιμάκωση αυτών των νεοναζιστικών "παρεμβάσεων" δε μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους. Υπάρχει πλέον στη χώρα μας η εμπειρία της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και πως εξελίχθηκε στην περίοδο των μηνμονίων και της ανακατανομής του πολιτικού συστήματος. Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι απέναντι σε τέτοιου είδους μηνύματα...

Βέβαια, τα φασιστοειδή κάνουν τις παρεμβάσεις τους μεταμεσονύχτιες ώρες, όταν δεν υπάρχει κίνηση στον ποδηλατόδρομο. Δεν θα τολμούσαν άλλωστε να προβούν σε τέτοιες ενέργειες μέρα μεσημέρι, ειδάλλως η παρουσία κόσμου, θα είχε ως συνέπεια να δροσιστούν στα καταγάλανα νερά του Ιονίου...

Αυτή είναι η τακτική των φασιστικών ομάδων, να βγαίνουν για λίγο από την τρύπα τους κι αφού ξεράσουν το μίσος τους απέναντι σε κάθε τι και σε όποιους αντιστέκονται  σε αυτούς  που καταδυναστεύουν τη ζωή μας, να επιστρέφουν στις τρύπες τους.
Οι συνεχείς παρεμβάσεις τους όμως το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι όσο βρίσκουν τον ελάχιστο χώρο, παίρνουν αέρα... 

Ο δημοκρατικός κόσμος της Ηγουμενίτσας οφείλει να αφυπνιστεί και να δώσει την απάντησή του σε αυτές τις ενέργειες, να μη δείξει καμία ανοχή σε τέτοιες "παρεμβάσεις" και στους αυτουργούς της.

Περιμένουμε από το Δήμο Ηγουμενίτσας, ο οποίος στην παραμικρή ζημιά στις κούνιες της παιδικής χαράς βγάζει δελτίο Τύπου κάνοντας λόγο για βανδαλισμούς, να σταθεί με τη δέουσα σοβαρότητα απέναντι σε αυτές τις ενέργειες και να στείλει το δικό του μήνυμα, τόσο πολιτικής καταδίκης, όσο και άμεσης αποκατάστασης του χώρου. Κι ας μη διανοηθούν να επικαλεστούν ότι πρόκειται για χώρο αρμοδιότητας ΟΛΗΓ, διότι θα είναι σαν να υποστηρίζουν αυτές τις ενέργειες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου