18.600 € κόστισε το μνημείο Υδραίων Ναυτών στα Σύβοτα - Ας μας εξηγήσουν τι σημαίνει τουλάχιστον...! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

18.600 € κόστισε το μνημείο Υδραίων Ναυτών στα Σύβοτα - Ας μας εξηγήσουν τι σημαίνει τουλάχιστον...!

18.600  κόστισε το μνημείο Υδραίων Ναυτών στα Σύβοτα - Ας μας εξηγήσουν τι σημαίνει τουλάχιστον...!

"Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Δήμο Ύδρας πραγματοποίησε τα Αποκαλυπτήρια Μνημείου προς τιμήν Υδραίων Ναυτών, θέλοντας να τιμήσει τους Υδραίους Ναύτες και τους λοιπούς Έλληνες της Μοίρας των Συβότων, που έπεσαν για την Ελευθερία κατά το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821.

Το Μνημείο, το οποίο φιλοτέχνησε ο ομότιμος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών κ. Θεόδωρος Παπαγιάννης, τοποθετήθηκε στα Σύβοτα, στην πλατεία την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, επ’ αφορμή του γεγονότος, μετονόμασε σε Πλατεία Υδραίων Ναυτών με ομόφωνη απόφασή του".

.......................................................................................................................

Αυτά αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, στο δελτίο Τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας σχεικά με τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου και τη σχετική εκδήλωση.
(Ολόκληρη την ανακοίνωση μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ)

Κάνωντας μια σύντομη έρευνα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας, εντοπίσαμε και την απ' ευθείας ανάθεση του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Στην οποία αναφέρεται ότι το κόστος του Μνημείου ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 18.600 ευρώ, εκ των οποίων τα 12.400 ευρώ θα καταβάλλει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ενώ τα 6.200 ευρώ ο Δήμος Ύδρας.



Επίσης στην απόφαση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας αναφέρεται ως εντολοδόχος η κα. Παπαγιάννη Ευφροσύνη και όχι ο γνωστός γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης. Προφανώς πρόκειται περί συγγένειας, αλλά δεν δίνονται διευκρινίσεις... Στην τελετή όμως μνημονεύεται ο Θ. Παπαγιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απ' ευθείας ανάθεση προς την ανάδοχο δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας στις 5/11, μόλις 2 ημέρες πριν τα αποκαλυπτήρια. Αποκαλυπτική για ακόμη μια φορά η δραστηριότητα του κ. Λώλου...

Ας μας εξηγήσουν κιόλας τι ακριβώς συμβολίζει το εν λόγω Μνημείο, διότι εκ πρώτης όψεως πρόκειται για μια απλή λευκή μαρμάρινη στήλη...


Είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Λώλος, όταν πρόκειται για τελετές και φιέστες είναι γκουβαρντάς. Όχι όμως όταν πρόκειται για ζωτικές υπηρεσίες προς τους δημότες...

Είναι θεμιτό ο Δήμος να έχει εξωστρέφεια, να αποκτά επαφές με άλλους Δήμους και να ρίχνει γέφυρες συνεργασίας. Είναι επίσης θεμιτό να αναδεικνύει ιστορικά γεγονότα που αφορούν την περιοχή μας, εφόσον αυτά τεκμηριώνονται ιστορικά, αλλά και να μνημονεύει τους πρωταγωνιστές αυτών.

Οφείλει ωστόσο να λογοδοτεί για το κόστος αυτών των ενεργειών και να δίνει διευκρινίσεις, με ποια κριτήρια επιλέγονται οι ανάδοχοι των έργων, όταν μάλιστα πρόκειται για μη ευκαταφρόνητα ποσά...

Το να αποδίδεις τιμές σε ναύτες με πειρατικές ενέργειες, αποτελεί άλλωστε μια ειρωνεία!!!

Αναμένουμε την εικαστική ανάλυση του Μνημείου από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για να δούμε τι ήταν αυτό που ανέβασε την αξία του εν λόγω μνημείου σε αυτό το ποσό. 
Άλλωστε είναι γνωστοί φιλότεχνοι στην ομάδα του Δημάρχου...!

Δείτε την απόφαση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την ανάθεση του Μνημείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου