Στην Ηγουμενίτσα η Πρέσβειρα της Ιταλίας - Επισκέφθηκε Δήμο, Επιμελητήριο, ΟΛΗΓ - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Στην Ηγουμενίτσα η Πρέσβειρα της Ιταλίας - Επισκέφθηκε Δήμο, Επιμελητήριο, ΟΛΗΓ

Στην Ηγουμενίτσα η Πρέσβειρα της Ιταλίας - Επισκέφθηκε Δήμο, Επιμελητήριο, ΟΛΗΓ

Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 η Πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα, Πατρίτσια Φαλτσινέλι (Patrizia Falcinelli).
Η κα. Φαλτσινέλι συνοδευόμενη από το Γενικό Γραμματέα της Πρεσβείας κ. Alessandro Tuttino και τον επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας στην Ήπειρο και τη Λευκάδα κ. Σπυρίδωνα Μανδέλλα, είχε διαδοχικές συναντήσεις με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου θεσπρωτίας και τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος.

Στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Την Πρέσβειρα υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο Ηγ/τσας, κ. Ιωάννης Λώλος μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας παρουσίασε τους τομείς οικονομίας και ανάπτυξης της περιοχής καθώς και τις δράσεις του Δήμου μέσω της συμμετοχής του σε προγράμματα διακρατικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας.
Ανέπτυξε επίσης τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας του Δήμου Ηγουμενίτσας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με ειδική αναφορά στα κάστρα του Δήμου, καθώς και την ενίσχυση του τουριστικού τομέα, επιδιώκοντας περαιτέρω προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης ειδική αναφορά έγινε στο 1ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα και αποτέλεσε την αρχή της συνεργασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας με την Ιταλική Πρεσβεία.

Από την πλευρά της, η κα Πρέσβης ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την πρόσκληση και την φιλοξενία, ενώ και οι δύο πλευρές, με έμφαση στη δημιουργία μιας δυναμικής οικονομίας, υπογράμμισαν το πλαίσιο συνεργασίας προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων, την ενδυνάμωση του τουρισμού, την ανάδειξη του πολιτιστικού τους αποθέματος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των δύο περιοχών.

Στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
Συζητήθηκαν θέματα επιχειρηματικότητας με έμφαση στους δυναμικούς αναπτυξιακούς κλάδους της Θεσπρωτίας, στο ενδιαφέρον της Ιταλικής πλευράς για την κινητοποίηση του Ιταλικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ευρύτερη περιοχή, τον τουρισμό και την περαιτέρω αμφίπλευρη ενδυνάμωση των εμπορικών δεσμών της περιοχής με την Ιταλία μέσω κοινών δράσεων.

Συζητήθηκε επίσης η θέση και παρουσία των Θεσπρωτικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στην Ιταλία και αντιστρόφως και ο δυναμικός ρόλος του Παραρτήματος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στην Ηγουμενίτσα, που φιλοξενείται στην έδρα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.
Εκφράστηκε αμοιβαία, η προσδοκία για τις δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται το επόμενο διάστημα σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και η διάθεση αμφότερων των Υπηρεσιών προς τον κοινό σκοπό.
Ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Πάσχος, σε μια ευγενική χειρονομία φιλοξενίας χάρισε στην Πρέσβειρα ασημένιο αναμνηστικό του λογοτύπου του Επιμελητηρίου και προωθητικό - ενημερωτικό υλικό της Θεσπρωτίας, συνοδευόμενο από τοπικά αγροτικά προϊόντα.

Στον ΟΛΗΓ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σε τομείς κοινών δραστηριοτήτων και θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, λαμβάνοντας κυρίως υπόψη το ρόλο του λιμένα της Ηγουμενίτσας στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής - Ιονίου.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με περιήγηση στις λιμενικές εγκαταστάσεις και παρουσίαση της στρατηγικής που αναπτύσσεται για την μετατροπή του λιμένα σε λιμάνι μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος.

Η επίσκεψη της Πρέσβειρας στην Ηγουμενίτσα ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε ο ΟΛΗΓ στο εστιατόριο ΑΛΕΚΟΣ κόστους μέχρι 250 ευρώ, σύμφωνα με την ανάθεση του ΟΛΗΓ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου