Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για τα προβλήματα των σχολείων - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για τα προβλήματα των σχολείων

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για τα προβλήματα των σχολείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και σε κλίμα έντονης ανησυχίας για την εξέλιξη της πανδημίας, παρουσιάζονται ανάγλυφα οι κυβερνητικές ευθύνες και παλινωδίες στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Χωρίς να εξαντλείται κάθε μέσο πειθούς, ακολουθείται η λογική του διαχωρισμού, των προνομίων και των διώξεων. Πίσω από την πολιτική του εμβολίου και της μάσκας επιχειρείται να κρυφτεί η κυβερνητική ευθύνη για απροθυμία στήριξης του δημόσιου τομέα υγείας, για τη μη παροχή δωρεάν και επαναλαμβανόμενων τέστ στα σχολεία, σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, για τη μη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, για τις ελλείψεις προσωπικού καθαριότητας, για μη έγκριση πρόσθετων δρομολογίων μετακίνησης των μαθητών.

Η επίκληση του ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων και της δια ζώσης λειτουργίας τους, υπονομεύεται στην πράξη από τον αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τμήμα. « Ο κίνδυνος να λειτουργήσουν στο νομό μας δεκάδες τμήματα με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό μαθητών, πάνω από είκοσι και σε πολλές περιπτώσεις περισσότεροι από είκοσι πέντε μαθητές ανά τμήμα» σύμφωνα με στοιχεία της τοπικής ΕΛΜΕ, θα διαψεύσει τις προσδοκίες όλων μας για ανοιχτά σχολεία. Το παράδοξο είναι ότι στα σχολικά κτίρια του νομού μας υπάρχουν διαθέσιμες σχολικές αίθουσες για λειτουργία επιπλέον τμημάτων.

Η έλλειψη μέριμνας για αραίωση των μαθητών ανά τμήμα, για λόγους πανδημίας αλλά και για παιδαγωγικούς και ψυχολογικούς λόγους, θα εντείνει την ανησυχία και ανασφάλεια.

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν ως χώροι διασποράς του ιού και η επαναφορά της τηλεκπαίδευσης, για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά, με τα συνακόλουθα ψυχοκοινωνικά προβλήματα στα παιδιά μας, είναι εγγυημένη.

Η κυβερνητική ευθύνη συναντά στην τοπική μας κοινωνία την αντίστοιχη ευθύνη των τοπικών διορισμένων παραγόντων, υπόλογων για τα παραπάνω ζητήματα.
Βασικές αρχές της χρηστής διοίκησης φαίνεται ότι δεν ενδημούν στις τάξεις των «αρίστων».

Τα διοικητικά όργανα αδυνατούν να παρέχουν εγγυήσεις αμερόληπτης κρίσης κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους.
Οι αρχές της διαφάνειας και της πολιτικής ουδετερότητας παραβιάζονται.

Σε πρωτόγνωρες συνθήκες υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης οι συναινέσεις οικοδομούνται με σύγκλιση στα αυτονόητα και όχι με όξυνση του διχαστικού λόγου, των νεοφιλελεύθερων εμμονών και των πελατειακών πρακτικών.

Ηγουμενίτσα 17/9/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου