Πράσινο φως για πανηγύρια αλλά μόνο στη Θεσπρωτία! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Πράσινο φως για πανηγύρια αλλά μόνο στη Θεσπρωτία!

Πράσινο φως για πανηγύρια αλλά μόνο στη Θεσπρωτία!

Πράσινο φως για τη διοργάνωση πανηγυριών δίνει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Στην περίπτωση της Ηπείρου το φως αυτό ανάβει μόνο για την Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Η διοργάνωση πανηγυριών για το υπόλοιπο του καλοκαιριού είναι συνάρτηση της πορείας των εμβολιασμών.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ τα πανηγύρια επιτρέπονται “στις περιφερειακές ενότητες όπου το ποσοστό εμβολιασμού μετά την πάροδο 14 ημερών από την πρώτη δόση υπερβαίνει το 50% βάση των στατιστικών στοιχείων που αναρτώνται στον επιδημιολογικό χάρτη στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr.

Προυπόθεση είναι η τήρηση των μέτρων δημόσιας υγείας, η αποφυγή συνωστισμού, τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, αντισηπτικά σε τραπέζια, τήρηση αποστάσεων σε τραπεζοκαθίσματα με ευθύνη της οικείας Δημοτικής Αρχής».


Στην Ήπειρο η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα που έχει ξεπεράσει το 50% της εμβολιαστικής κάλυψης βάση των στοιχείων που παρέχει ο επιδημιολογικός χάρτης είναι αυτή της Θεσπρωτίας.

Οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης στην Π.Ε. Θεσπρωτίας ανέρχονται στο 61.75% ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί φτάνουν στο 52.37%.

Η Π.Ε. Ιωαννίνων βρίσκεται μέχρι στιγμής κάτω από το όριο του 50% καθώς οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης ανέρχονται στο 48.63%.. Έχει δηλαδή πολλές πιθανότητες να διοργανώνει πανηγύρια τον Αύγουστο... Έστω κι αν θα είναι της τελευταίας στιγμής.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και για την Πρέβεζα με τους εμβολιασμούς πρώτης δόσης να ανέρχονται στο 48.04% ενώ χαμηλότερα, στο 40.25% βρίσκεται η Π.Ε. Άρτας.

ΠΗΓΗ: www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου