Εργατικό ατύχημα με τραυματισμό εργαζομένου στην καθαριότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021

Εργατικό ατύχημα με τραυματισμό εργαζομένου στην καθαριότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας

Εργατικό ατύχημα με τραυματισμό εργαζομένου στην καθαριότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας

Εργατικό ατύχημα συνέβη σήμερα το πρωί όταν εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας βρίσκονταν στην περιοχή του Λαδοχωρίου για κοπή χόρτων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών έσπασε ο δίσκος κοπής του χορτοκοπτικού, με αποτέλεσμα ένα κομμάτι του, να τραυματίσει σοβαρά στο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού τον εργαζόμενο που χειριζότανε το χορτοκοπτικό.

Ο εργαζόμενος διακομίστηκε με τη βοήθεια συναδέλφων του στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και από εκεί στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου διαπιστώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός σε τρεις τένοντες του ποδιού του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παρά τη σοβαρότητα των τραυμάτων, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή την ακεραιότητα του τραυματία, καθώς οι γιατροί δηλώνουν καθησυχαστικοί.

Ωστόσο, για το ατύχημα εξέδωσε ανακοίνωση - καταγγελία ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΟ.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Καταγγέλλουμε το εργατικό ατύχημα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας σήμερα το πρωί. Ο τραυματισμός του συναδέλφου μας συμβασιούχου, προήλθε ενώ χειρίζονταν χορτοκοπτικό μηχάνημα σε εργασίες καθαρισμού. Κατά την διαδικασία των εργασιών έσπασε ο δίσκος κοπής με αποτέλεσμα ένα κομμάτι του, να τον τραυματίσει σοβαρά στο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού.

Στη συνέχεια διακομίστηκε με την βοήθεια συναδέλφων του στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και από εκεί στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου διαπιστώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός σε τρεις τένοντες του ποδιού του.

Όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει, ο πεπαλαιωμένος με ελλιπή συντήρηση εξοπλισμός, οι ελλείψεις προσωπικού που εξαναγκάζουν σε εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη εκπαίδευσης στο υπάρχον προσωπικό, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν και θα συνεχίσουν να προκαλούν εργατικά ατυχήματα, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Ο τραυματισμός του συναδέλφου δεν είναι άπλα ένα ακόμα εργατικό ατύχημα.

Είναι εργοδοτικό έγκλημα που φέρει την υπογραφή της εργοδοσίας και της Κυβέρνησης, η οποία με το νομοσχέδιου κατάργησης του 8ωρου θέλει να την εντατικοποίηση ακόμα περισσότερο. Δεν είναι η κακιά η ώρα. Οι υπηρεσίες των ΟΤΑ από το 2014 έχουν θρηνήσει πάνω από 50 νεκρούς. Ενώ τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν διπλά και τριπλά μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και οι μοναδικοί που βγάζουν χρυσάφι είναι οι επιχειρηματίες του χώρου.

Ευχόμαστε στον συνάδελφό, ταχεία ανάρρωση και του υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να γίνουν όσο το δυνατό πιο ανθρώπινες οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ       ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot