Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών

Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών

Εδώ και τώρα η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων και απρόσκοπτης διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Με αφορμή κρούσμα σε μαθητή της Γ’ ΓΕΛ Παραμυθιάς και αναλογιζόμενοι την έκδηλη ανησυχία μαθητών και γονέων, απαιτούμε να σταματήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να παίζουν με το παρόν και το μέλλον των μαθητών μας.

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει ούτε ένα ουσιαστικό προληπτικό μέτρο ασφαλούς λειτουργία των σχολείων, ούτε πέρυσι ούτε φέτος (αραίωση μαθητών στις τάξεις, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, ουσιαστική ιχνηλάτηση, τακτικό μαζικό έλεγχο κλιμακίων του ΕΟΔΥ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μαζικός και έγκαιρος εμβολιασμός εκπαιδευτικών κ.α) και συνεχίζει τις παλινωδίες και την μετάθεση των μέτρων στην ατομική ευθύνη ενώ επέλεξε την μετατροπή του ζωντανού μαθήματος σε ένα παρατεταμένο τηλε- πείραμα με ανυπολόγιστες συνέπειες στο μαθησιακό επίπεδο.

Ακόμη και το ανεπαρκέστατο μέτρο των 2 self tests την εβδομάδα (με τα χιλιάδες ψευδώς θετικά αποτελέσματα της τρέχουσας βδομάδας που ταλαιπώρησαν τους μαθητές και τις οικογένειές τους) περικόπτεται κατά 50% αφού την επόμενη βδομάδα θα είναι ένα, τη στιγμή μάλιστα που συνεχώς χαλαρώνουν τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή 14 Μαίου ήδη περί τα 160 σχολεία έχουν σε πανελλαδικό επίπεδο κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων. Μαζί με τους μαθητές που εντοπίστηκαν θετικοί εκατοντάδες είναι οι μαθητές που έχουν “ιχνηλατηθεί” ως πρώτες επαφές των συμμαθητών τους κρουσμάτων και βρίσκονται ήδη εκτός σχολείου και μάλιστα σε 14ήμερη καραντίνα. Φυσικά δε μιλάμε για πραγματική ιχνηλάτηση, αφού δεν προβλέπεται ούτε ένα τεστ στις επαφές, αλλά απλά για 14ημερο περιορισμό των συμμαθητών κρούσματος.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλη αγωνία στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων και στις οικογένειες τους και έρχεται να προστεθεί στο άγχος που έχει επιφέρει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, μέτρο που θα αφήσει εκτός Πανεπιστημίων χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών.

Σκεφτείτε τι θα γίνει αν εντοπιστούν κρούσματα λίγο πριν το κλείσιμο των λυκείων στις 11 Ιουνίου! Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ οι υποψήφιοι αυτοί θα τεθούν σε 14ημερη καραντίνα και δεν θα πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία των υποψήφιων και τα οικονομικά της οικογένειας.

Την ύστατη λοιπόν αυτή στιγμή ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να πράξουν το αυτονόητο και να λύσουν το πρόβλημα αυτό με τρόπο οργανωμένο. Να προχωρήσουν σε άμεσο έλεγχο, υπό την αιγίδα του ΕΟΔΥ, όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων που έχουν προκύψει κρούσματα ώστε να εκτιμηθεί το πιθανό εύρος της διασποράς και να παρθούν τα αντίστοιχα μέτρα.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
Βασιλειάδης Γεώργιος      Κιτσάτης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου