Ισόβια και στο εφετείο για το δολοφόνο της άτυχης Μαρίας στο Φιλιάτι - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Ισόβια και στο εφετείο για το δολοφόνο της άτυχης Μαρίας στο Φιλιάτι

Ισόβια και στο εφετείο για το δολοφόνο της άτυχης Μαρίας στο Φιλιάτι

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Μαρτίου 2021, η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό για το άγριο έγκλημα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας που είχε διαπράξει τον Απρίλιο 2013 ένας 25χρονος κτηνοτρόφος.

Ο νεαρός τότε κτηνοτρόφος, σκότωσε με 34 μαχαιριές μία 20χρονη σπουδάστρια της νοσηλευτικής από το Γαρδίκι Παραμυθιάς, μέρα μεσημέρι στην πλατεία της κωμόπολης των Φιλιατών και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Το Μεικτό Κακουργοδικείο της Κέρκυρας, το 2014 που εκδίκασε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, καταδίκασε το δράστη σε ισόβια κάθειρξη.

Η υπεράσπιση ζητούσε στο εφετείο, να αναγνωριστεί στο δράστη το ελαφρυντικό της ψυχικής ορμής και ισχυριζόταν πως ο δράστης, παρ' όλο που δεν έχει βαριά ψυχική πάθηση, έχει βαριά κατάθλιψη λόγω της μεταμέλειάς του και νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο τα τελευταία οχτώ χρόνια.

Με τη σημερινή απόφασή του το δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στο δράστη της άγριας δολοφονίας, διατηρώντας, όπως και πρωτόδικα τα ισόβια για τη δολοφονία, καθώς και 15 μήνες για διάφορα πλημμελήματα.

Για τη σημερινή κατάληξη και απόφαση του εφετείου, σημαντική ήταν η συμβολή των δικηγόρων της οικογένειας της άτυχης Μαρίας, του Νισύριου Ιωάννη και της Θεσπρωτής συνεργάτιδάς του στην υπόθεση, δικηγόρο κα Κύλλα Χριστίνα, οι οποίοι κατέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς του καταδικασμένου δράστη.

ΠΗΓΗ: www.thespro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου