Κεστρίνη Θεσπρωτίας: Παιδάκια άφησαν από ένα λουλούδι για τα 200 χρόνια από το '21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Κεστρίνη Θεσπρωτίας: Παιδάκια άφησαν από ένα λουλούδι για τα 200 χρόνια από το '21

Κεστρίνη Θεσπρωτίας: Παιδάκια άφησαν από ένα λουλούδι για τα 200 χρόνια από το '21

Παιδάκια, ηλικίας από 3-10 ετών, άφησαν, κατά την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, στο προαύλιο του ναού του Αγίου Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας, από ένα λουλούδι για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η πράξη αυτή συγκίνησε τους λιγοστούς κατοίκους, που ήταν, λόγω των περιοριστικών μέτρων, παρόντες, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Τα παιδάκια με πολύ καμάρι και με χαρά άφησαν στο μνημείο τη δική τους ευγνωμοσύνη για τους προγόνους τους.


Όπως ανέφερε ο εφημέριος π. Ηλίας Μάκος "τα παιδιά αντιλαμβάνονται και συνειδητοποιούν, παρά το μικρό της ηλικίας τους ότι η 25 Μαρτίου 1821 και μάλιστα η επέτειος των 200 χρόνων, είναι μεγάλη ημέρα για τους Έλληνες. Ημέρα, κατά την οποία το Έθνος ολόκληρο προσέφερε τα πάντα, για να πραγματοποιήσει το ιδανικό του. Το ιδανικό εκείνο, που επί τέσσερις αιώνες έκλεινε στα στήθη του και που φλόγιζε συνεχώς την καρδιά του: Την ελευθερία... Και υπήρξε τόση η ορμή των Ελλήνων για την πραγματοποίηση του ιδανικού τους, ώστε τα πάντα λύγισαν μπροστά της".

Και πρόσθεσε ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος: "Παιδιά, εμείς είμαστε Έλληνες. Και έχουμε χρέος να βαδίσουμε στα ίχνη της Πατρίδας και των ηρώων της. Εμείς καιγόμαστε από τον πόθο να τους μοιάσουμε. Να φανούμε αντάξιοί τους".

Κατέληξε, επισημαίνοντας: "Στις ψυχές σας φυτέψτε ακέραιο το φρόνημα του Κολοκοτρώνη και των άλλων αγωνιστών. Ας ανάψει η ίδια εκείνη φλόγα των ιδανικών. Και με το μέσα σας πλημμυρισμένο από ενθουσιασμό ας βαδίζετε μπροστά. Η Ελλάδα χρειάζεται και σήμερα παιδικές και νεανικές καρδιές να συγκινούνται από τα ιδανικά της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου