Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα επιδότησης για δημιουργία e-shop - Από 22 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα επιδότησης για δημιουργία e-shop - Από 22 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα επιδότησης για δημιουργία e-shop - Από 22 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι προκηρύχθηκε η νέα δράση «E-λιανικό» που αφορά στην επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου λιανεμπορίου για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).

Η δράση προβλέπει επιδότηση:
- Έως 5.000 ευρώ για απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και υλοποίηση άυλων ενεργειών (λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.

- Έως 1.500 ευρώ για αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος εφόσον η επιχείρηση το διέθετε ήδη πριν τις 18/3/2020.

Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο (ΚΑΔ 47 και αναλυτικοί αυτού) είτε ως κύρια δραστηριότητα (έδρα ή υποκατάστημα), είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα, και διατηρούν φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους για τουλάχιστον μία ημέρα από 18.03.2020 και μετά. Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις να έχουν μείωση τουλάχιστον 20% του κύκλου εργασιών τους το 4ο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019. Για τις νεοσύστατες η μείωση θα θεωρηθεί 100% στον κύκλο εργασιών τους.

Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες από την 18.03.2020 και μετά, και περιλαμβάνουν 
α) Εξοπλισμό Πληροφορικής (μόνο για νέα ηλεκτρονικά καταστήματα και έως 30% του προϋπολογισμού), εξυπηρετητές/διακομιστές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμό Δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.). Δεν είναι επιλέξιμη η προμήθεια tablets, κινητών τηλεφώνων και τηλεοράσεων. 
β) Λογισμικό, υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop με λειτουργία 2 γλωσσών και σε περιβάλλον κινητών συσκευών που θα ενσωματώνει λειτουργίες παραγγελειοληψίας, αποθήκης και ασφαλών ηλεκτρονικών πληρωμών, ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 22.02.2021 έως 24.03.2021 στο Πληροφοριακό Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis

Επικοινωνία – Πληροφορίες: 
Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, 
Τηλ: 8011136300, 
Εmail: infoepan@mou.gr
Ιστοσελίδες: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr
Σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ & εταίρων: www.efepae.gr & www.diaxeiristiki.gr και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας www.e-thesprotias.gr.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι στα γραφεία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στεγάζεται Περιφερειακό Γραφείο της Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ), με περιοχή ευθύνης την Π.Ε Θεσπρωτίας, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες. 
Αρμόδιος Υπάλληλος, κ. Ιωάννου Στέφανος, 
Τηλ: 2665029484, Email: thesprotia@diaxeiristiki.gr

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου