Περί "πολιτικής αλητείας"...!!! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Περί "πολιτικής αλητείας"...!!!

Περί "πολιτικής αλητείας"...!!!
Πρωτοφανής κόντρα ξέσπασε πριν λίγες ημέρες μεταξύ των δύο βουλευτών Θεσπρωτίας, των κ.κ. Γιόγιακα και Κάτση, με αφορμή το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" που αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ, το οποίο περιέχει έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης όλης της χώρας, τα οποία όμως μεταφέρθηκαν από το πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" που είχε αποφασίσει και ήταν σε εφαρμογή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφωνία τους ήταν, αν τα έργα που είχαν ενταχθεί στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ) ήταν εξασφαλισμένα και απλώς και μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ τα ξαναβάφτισε (όπως ισχυρίζεται ο κ. Κάτσης) ή μπορεί να είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, αλλά δεν είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους (όπως ισχυρίζεται ο κ. Γιόγιακας).

Κλασική περίπτωση βλάβης
Μέχρι ενός σημείου, παρακολουθήσαμε κι εμείς την κόντρα τους, αλλά δεν καταφέραμε τελικά να διαπιστώσουμε ποιος από τους δύο είχε δίκιο. Μια ακόμη περίπτωση όπου και οι δύο πλευρές μιλάνε με μισές αλήθειες και στο τέλος δεν καταλήγει ο πολίτης σε κάποιο κοινώς αποδεκτό συμπέρασμα, αλλά μένει μονάχα η αίσθηση ότι τα δύο κόμματα εξουσίας δίνουν σκληρές μάχες μεταξύ τους, με μοναδικό γνώμονα να συσπειρώσουν το ακροατήριό τους, κι όχι να ενημερωθούν οι πολίτες, οι οποίοι άλλωστε πληρώνουν με τους φόρους τους όλα αυτά τα έργα!

Ιδιαίτερη αίσθηση όμως προκάλεσε -για τα δεδομένα του κ. Γιόγιακα και της τοπικής πολιτικής σκηνής-  η πρωτοφανής κίνηση να απευθυνθεί προς τον κ. Κάτση χαρακτηρίζοντας "πολιτική αλητεία" την ενέργειά του να αμφισβητήσει την πατρότητα των έργων της τοπικής αυτοδιοίκησης!
Είναι αλήθεια, ότι πρώτη φορά ο κ. Γιόγιακας απευθύνει τέτοιο βαρύ χαρακτηρισμό απέναντι σε πολιτικό του αντίπαλο, είτε αντίπαλου κόμματος, είτε εσωκομματικό (και να σκεφθεί κανείς, ότι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι ήταν πιο σκληροί μαζί του).

Οπότε, ήταν λογικό όλη αυτή η κόντρα να τραβήξει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας. Κι εκεί που νομίζαμε ότι οι δύο βουλευτές του Νομού είχαν κάποια καλή μεταξύ τους σχέση -για το καλό του Νομού βεβαίως βεβαίως- έρχεται ο κ. Γιόγιακας και μας αφήνει εμβρόντητους. Βέβαια, για το ξεπούλημα του λιμανιού ο κ. Γιόγιακας δεν έχει πει ακόμη κουβέντα, αλλά μάλλον τυχαίο θα είναι...
Τους είχαμε συνηθίσει άλλωστε να φωτογραφίζονται από κοινού σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή και να χορεύουν χέρι χέρι στα πανηγύρια... Αλλά φαίνεται, φέτος που ακυρώθηκαν τα πανηγύρια, χαλάρωσαν και οι σχέσεις τους...
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Επί της ουσίας
Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε, είναι ότι στα όσα σοβαρά ζητήματα αφορούν το Νομό Θεσπρωτίας οι δύο βουλευτές (Γιόγιακας και Κάτσης) και τα κόμματά τους (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) τσακώνονται πάνω σε ...γκρίζες ζώνες. Δηλαδή, δεν εκφράζουν εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές απόψεις, αλλά σε συγκεκριμένα σημεία:

ΤΕΙ: Ο ένας ίδρυσε ένα τμήμα στα χαρτιά για να λειτουργήσει μετά από 3 χρόνια (κι άμα) κι ο άλλος ούτε που πήρε χαμπάρι πότε έγινε η αναστολή ίδρυσής του...

Λιμάνι: Ο ένας προέκρινε την υποπαραχώρηση (δηλαδή τμηματική ιδιωτικοποίηση) ο άλλος ολική πώληση...

Αναφέρουμε δύο από τα σημαντικότερα ζητήματα για την τοπική κοινωνία, ως παραδείγματα. Σαφώς και υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους (ειδάλλως θα ήταν ένα κόμμα) αλλά οι διαφορές τους είναι τέτοιες ίσα ίσα για να θολώνουν το τοπίο και να χάνουμε το δάσος κοιτάζοντας το δέντρο...!

Όσον αφορά την "πολιτική αλητεία" που εκστόμισε ο κ. Γιόγιακας, δε μπορούμε να πάρουμε θέση, κάτι θα ξέρει ο ίδιος για το θέμα...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ίδιος επέδειξε "πολιτική αχαριστία" απέναντι στο συνάδελφό του κ. Κάτση.
Ξέχασε μάλλον τότε που ο κ. Κάτσης και ο ΣΥΡΙΖΑ (ως κυβέρνηση) ψηφίζανε στη Βουλή για να μην αρθεί η ασυλία του για ποινικές διώξεις που του είχαν ασκηθεί για τα έργα και τις ημέρες του ως Νομάρχης Θεσπρωτίας... Και εκεί που διώκονταν ποινικά ως πρώην Νομάρχης, γλύτωσε τα δικαστήρια με ...βουλευτική ασυλία, με την ψήφο του κ. Κάτση και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ναι, αυτών που εξέφραζαν το "νέο" απέναντι στο "παλιό"...! Και τελικά το κάλυψαν...!
Το τι εξέλιξη θα είχανε οι δικαστικές εκκρεμότητες του κ. Γιόγιακα, δε μπορούμε να γνωρίζουμε, μιας και δεν εκδικάστηκαν, αλλά πολιτικά θα είχε πρόβλημα, δεδομένου, ότι τότε, ο ίδιος είχε μεγάλη εχθρότητα με εσωκομματικούς αντιπάλους που τον περίμεναν στη γωνία. Κι όμως, ο κ. Κάτσης τον κάλυψε πλήρως. Και τώρα αυτός, τον κατηγορεί για πολιτική αλητεία...!

Υπάρχει όμως και κάτι που θα συμφωνήσουμε -εν μέρει- με τον κ. Γιόγιακα. Τι είναι αυτό; Η παρακάτω δήλωσή του. Αναφέρει, μεταξύ άλλων ο κ. Γιόγιακας στην ανακοίνωσή του:
"Ευτυχώς στη μικρή μας κοινωνία όλοι μας γνωριζόμαστε καλά".
Μπορεί να μη γνωριζόμαστε όλοι καλά μεταξύ μας, αλλά κάποια πράγματα τα γνωρίζουμε όλοι...
Αυτά τα ολίγα, περί πολιτικής αλητείας...Τέλος, επισυνάπτουμε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, πριν ακριβώς ένα χρόνο, μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019. Κι αναρωτιόμαστε: Πόσο έξω πέσαμε;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου