Ανέδειξαν το ταλέντο τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Ανέδειξαν το ταλέντο τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ανέδειξαν το ταλέντο τους στις τέχνες οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Ηγουμενίτσα 31/7/2020 
 Αριθ.Πρωτ. 90 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
2η ομαδική έκθεση ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο "ΠΑΝΘΕΟΝ", η 2η ομαδική έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Θεσπρωτίας στις 28, 29 & 30 Ιουλίου 2020 και στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσπρωτίας, καθώς και εργαζόμενοι από άλλους Συλλόγους. Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη και η πλειοψηφία εξέφρασε τη μέγιστη ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του Συλλόγου. 
Να επισημανθεί ότι μεταξύ των επισκεπτών ήταν και πολλά παιδιά, σε απάντηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που μειώνει ή καταργεί διδακτικές ώρες του μαθήματος των καλλιτεχνικών στο Δημόσιο Σχολείο. Απόδειξη επίσης της αγάπης των παιδιών για τα καλλιτεχνικά, η συμμετοχή στην έκθεση της μικρής δημιουργού Ευγενίας. 
Να επισημανθεί ότι ο Σύλλογος τήρησε όλα τα προληπτικά μέτρα που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού. 
Την έναρξη της έκθεσης έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Σπύρος Υφαντής, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της τέχνης τονίζοντας ότι η σημαντικότερη συμβολή των εικαστικών τεχνών έγκειται στη διαμόρφωση της συνείδησης των ανθρώπων. Γι' αυτό και σε κοινωνίες όπου επιδιώκεται η ισοπέδωση των ανθρώπων, όπου επιδιώκεται η δημιουργία παθητικών πολιτών, όπου επιδιώκεται η κοινωνική ομοιομορφία, η παθητικοποίηση ή η τυποποίηση, είναι φυσιολογικό να εκδιώκεται η τέχνη απ' τη ζωή. 
Τέλος με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του εικαστικού (χαράκτη, ζωγράφου), λογοτέχνη και αγωνιστή Γιώργο Φαρσακίδη, ανέφερε κάποια λεγόμενά του: «Πιστοποιούσα όλο και περισσότερο ότι: Η τέχνη που δεν ξανοίγει προοπτικές ενός κόσμου καλύτερου, που προβάλλει σαν αυτοσκοπό τη βία και την απληστία του κέρδους, μια τέχνη που της είναι αδιάφορος ο ανθρώπινος πόνος, που πολεμά τις χαρές της ζωής, την ομορφιά, τη φύση, τον έρωτα, δεν είναι παρά μια τέχνη σύμφωνη με τις επιταγές των προνομιούχων της Νέας Τάξης Πραγμάτων». 
Επίσης πρέπει να αναφερθεί το απαράδεκτο γεγονός της εσκεμμένης αποσύνδεσης της μικροφωνικής εγκατάστασης, καθώς και της εξαφάνισης του ψυγείου από το χώρο του ΠΑΝΘΕΟΝ. Τα παραπάνω κατήγγειλε με έγγραφό του ο Σύλλογος, προς τη Διοίκηση του ΠΑΚΠΠΟ. Πάντως τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν, έστω και με τη σύνδεση της μικροφωνικής την τελευταία στιγμή, αλλά και με την έλλειψη δροσερού νερού για τους επισκέπτες και τους εκθέτες σε συνθήκες καύσωνα. 
Τέλος να τονίσουμε ότι η διοργάνωση της Έκθεσης είναι μέχρι στιγμής η μοναδική καλοκαιρινή πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιείται στην πόλη της Ηγουμενίτσας. 
Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες δημιουργούς των εκθεμάτων και συγκεκριμένα τους: 
1. Ανδρέου Ιωάννη (ζωγραφική) 
2. Κοκκίνη Ρούλα (ζωγραφική) 
3. Κωστούλα Ανδρέα (ζωγραφική) 
4. Κωστούλα Πέτρο (ζωγραφική) 
5. Μαλαγκάρα Στέργιο (μουσική σύνθεση) 
6. Σαμοϊλη Χρήστο (κατασκευές) 
7. Σεγγούνη Σοφία ( χειροτεχνία-κέντημα) 
8. Σουλιώτη Μηλίτσα (κόσμημα) 
9. Τσόλη Χριστίνα (κατασκευές) 
10. Τσώτου Ελένη (κόσμημα) 
11. την Ομάδα του Εργαστηρίου ΑΒΓΟ (φωτογραφία) 
12. και την αξιαγάπητη μικρή μας δημιουργό Ευγενία Χαρίση (ζωγραφική) 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου. 

ΤΟ Δ.Σ. 

Δείτε παρακάτω 3 από την έκθεση

(Βίντεο με τις δημιουργίες της έκθεσης)

(Δηλώσεις των δημιουργών)

(Ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, 
Σπύρου Υφαντή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου