Ηγουμενίτσα: Οι καουμπόηδες του Δήμου...! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Ηγουμενίτσα: Οι καουμπόηδες του Δήμου...!

Ηγουμενίτσα: Οι καουμπόηδες του Δήμου...!
(Σε αυτή τη θέση ήταν παρκαρισμένο το όχημα του Δήμου 3 ημέρες)

Δεν ξέρουμε πόσες φορές τα τοπικά ΜΜΕ της Ηγουμενίτσας έχουνε κάνει κάποια δημοσίευση για την προκλητική και αντικοινωνική συμπεριφορά των οδηγών των οχημάτων του Δήμου, οι οποίοι σταθμεύουν πάνω στο πεζοδρόμιο, στο παλιό δημαρχείο, σχεδόν μέσα στο κτίριο, όπου στεγάζονται ορισμένες υπηρεσίες του Δήμου.
(Παλαιότερες φωτό πριν τις διαγραμμίσεις)

Μετά από πολλά χρόνια και δεκάδες δημοσιεύματα, ο Δήμος προχώρησε σε μια ρύθμιση της κατάστασης, βάφοντας το οδόστρωμα με κίτρινες διαγραμμίσεις, ούτως ώστε το κάθε όχημα του Δήμου να έχει τη δική του θέση στάθμευσης, αναγράφοντας μάλιστα στο οδόστρωμα και τον αριθμό πινακίδας κάθε οχήματος για να μην ψάχνουν άσκοπα για πάρκινγκ οι οδηγοί.
Φαίνεται όμως πως αυτό που ισχυριζόταν ο Αριστοτέλης: "Έξις δευτέρα φύσις" (Η συνήθεια είναι η δεύτερη φύση μας), είναι ορθό!
Η συνήθεια τόσων ετών να παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο τους έχει μείνει κουσούρι!
Το όχημα που βλέπετε στην κεντρική φωτό έχει εξασφαλισμένη θέση στάθμευσης και μάλιστα με αρκετό χώρο, χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να κάνει μανούβρες για να σταθμεύσει. 

Παραταύτα, ο οδηγός επέλεξε να το ανεβάσει στο πεζοδρόμιο και να μείνει έτσι από την Παρασκευή το μεσημέρι...!
Μπορεί ο Δήμος να έκανε την πρώτη σωστή κίνηση (με πολυετή καθυστέρηση), να εξασφαλίσει χώρο στάθμευσης με διαγραμμίσεις, αλλά πρέπει κάποιος και να επιβλέπει τη συμπεριφορά των οδηγών!
Και μη βιαστεί κανείς να πει ότι μπορεί να το άφησε για δυο λεπτά... Το όχημα βρισκόταν σταθμευμένο κατά αυτό τον τρόπο όλο το Σαββατοκύριακο...!
Ας ελπίσουμε ότι από σήμερα η τροχαία θα περνάει και καμιά βόλτα από το σημείο. Και αν για αυτό το αίσχος δεν ευθύνεται ο Δήμος, αλλά κάποιος υπάλληλος, ας του χρεωθεί το πρόστιμο! Δεν είναι δυνατόν να δίνει ο Δήμος τέτοιο παράδειγμα προς τους δημότες. 
Για ποια "Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα" μετά θα μας κάνουνε λόγο;;; 
Είναι απλά, απαράδεκτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου