Γ. Γόγολος: Η δημοπράτηση των καταστημάτων στο Δρέπανο και το πραγματικό πρόβλημα (+ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Γ. Γόγολος: Η δημοπράτηση των καταστημάτων στο Δρέπανο και το πραγματικό πρόβλημα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Γ. Γόγολος: Η δημοπράτηση των καταστημάτων στο Δρέπανο και το πραγματικό πρόβλημα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μια αναφορά στα γεγονότα 

Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο (όπως μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο ) και σε ό,τι αφορά τα καταστήματα αναψυχής του Δρεπάνου έκανα την παρακάτω αναφορά: 

«Επειδή στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Πλακιωτάκη λάβαμε τη διαβεβαίωση, ότι η χερσαία ζώνη θα αποδοθεί πολύ σύντομα στο Δήμο, καλό είναι ο ΟΛΗγ να μη προχωρήσει στη δημοπράτηση μίσθωσης των καταστημάτων, διότι ενδεχομένως θα περιπλέξει τη διαφαινόμενη παραχώρηση της χερσαίας ζώνης, αλλά να το κάνει ο Δήμος στο επόμενο διάστημα…». 
Με περίσσεια αυταρέσκεια ο κ. Δήμαρχος, αφού μας εγκάλεσε για την αναφορά στο θέμα, διθυραμβικά μας διαβεβαίωσε: 

«Το ότι ο ΟΛΗγ επισκευάζει τα θερινά καταστήματα στο Δρέπανο, δεν σημαίνει ότι θα προχωρήσει σε δημοπράτηση για τη μίσθωσή τους. Είμαστε ενήμεροι ως Δημοτική Αρχή και σε διαρκή επικοινωνία με τη νέα Διοίκηση του ΟΛΗγ..» 

ΣΗΜ. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε….. 

Η διοίκηση του ΟΛΗγ ανακοινώνει, ότι προκηρύσσει την ενοικίαση των δυο θερινών καταστημάτων στο Δρέπανο, επικαλούμενη μια σειρά θέσεων και τη δική της αντίληψη για το θέμα ως Α.Ε. 

Ο κ. Δήμαρχος με Δελτίο Τύπου, θεωρεί ως αφορμή πολέμου την ενέργεια του ΟΛΗγ, κάνοντας αναφορά στη Λατινική φράση Casous Belli, θέτοντας σε κατάσταση πολέμου τον Δήμο. (Εμφύλιος άραγε;) 
Εμείς από την πλευρά μας ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής, ότι η Παραλία του Δρεπάνου χρειάζεται αναβάθμιση ώστε να προσφέρει με τις υποδομές του, τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι πολυπληθείς επισκέπτες ντόπιοι ή από όμορους νομούς. 

Πριν οδηγηθούμε σε εμφυλίους πολέμους και δούμε τους πολεμάρχους να παίρνουν θέσεις μάχης, θα ήταν φρόνιμο και υπεύθυνο να δούμε το πραγματικό πρόβλημα. 

Η θέση μας, όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, βρίσκεται στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, που επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά από το θέμα που προέκυψε με τον ΟΛΗγ. Βεβαίως θα προτιμούσαμε ο Δήμος Ηγουμενίτσας να έχει την κυριότητα της χερσαίας ζώνης, να κάνει τις αναγκαίες μισθώσεις και να προσθέσει με τον τρόπο αυτό έσοδα στο ταμείο του. Αν βέβαια είναι σε θέση να το κάνει (η διαχείριση των οφειλών του καταστήματος Κεντρικό δεν αποτελεί εχέγγυο) 

Η παθογένεια είναι ριζωμένη στον ευρύτερο τρόπο λειτουργίας του Δήμου. 

Είναι ευθύνη του πρώτου Δημότη και των συνεργατών του, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους, να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας και συνέργειας με τις άλλες Αρχές, ώστε η λειτουργία όλων των Φορέων που έχουν έδρα την περιοχή του Δήμου, να συνδράμουν και να δημιουργήσουν σχέδιο αλληλεπίδρασης των υπηρεσιών τους, προς όφελος των πολιτών. 

Π.χ. Θα μπορούσε να βελτιώσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, η αλληλεπίδραση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. του Λιμεναρχείου και του Δήμου; 

Θα βελτίωνε το πρόβλημα της καθαριότητας του Δήμου, η αλληλεπίδραση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής στην καθαριότητα; 

Θα βελτίωνε το τουριστικό προϊόν του Δήμου, μια γενναία και πρωτοποριακή καμπάνια με τη χρηματοδότηση του ΟΛΗγ σε συνεργασία με τους φορείς τουρισμού και τον Δήμο; 

Συμπολίτες 
Μην εκπλήσσεστε για το Δρέπανο και άλλα θέματα που έγιναν στο παρελθόν ή θα προκύψουν στο μέλλον, γιατί η Βαβέλ θα συνεχιστεί … 

Βεβαίως η κάθε Αρχή που υφίσταται στο Δήμο, έχει τους δικούς της στόχους και κανόνες λειτουργίας ώστε να καταστεί αποτελεσματική. 

Όμως η λειτουργία αυτή (χαρακτηρίζεται ως μέθοδος Silo) στην οποία κάθε μια, λειτουργεί πιθανόν με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο. Είναι βέβαιο πως εάν υιοθετούσε τη συνέργεια με τις άλλες Αρχές ή Υπηρεσίες, θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Ο Δήμος του 2020, οφείλει να είναι και να λειτουργεί ως ζωντανός οργανισμός, ανταποκρινόμενος στις κοινωνικές απαιτήσεις και προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. 

Όλη αυτή η προσπάθεια βεβαίως, απαιτεί ικανότητες, ανοικτό μυαλό, προγραμματισμό και πολλή δουλειά. 

Φίλες και φίλοι 
Ότι συμβαίνει στο Δήμο μας αφορά όλους. 
Σας καλούμε σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημέρωση. 
Πολλά μπορούν να αλλάξουν και πάρα πολλά μπορούν να γίνουν. 
Αρκεί να εργαστούμε όλοι γι αυτό. 
Σας γνωστοποιώ εδώ, με λύπη και μεγάλο προβληματισμό την αντιμετώπιση των προτάσεων μας από το Δήμαρχο. 
Συνήθως προκαλούν θυμό. 
Άλλες φορές ειρωνεία. 
Ακόμη και απαξίωση, όπως: 
«Εκπροσωπούμε το 53%, δεν δικαιούστε να μιλάτε…» 

Είναι θεμελιώδης αρχή στην πολιτική, το ποσοστό που σε ανέδειξε στη θέση που βρίσκεσαι, να αποτελεί ένα είδος ευθύνης έναντι αυτών και όχι το υποπόδιο της προσωπικής αλαζονείας και του ρεβανσισμού. 

Παρ´ όλα αυτά. 
Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. 
Θα καταθέτουμε τις προτάσεις μας για το καλό του τόπου και στόχευση τη βελτίωση των συνθηκών για το 100% των συμπολιτών. 

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους τους χριστιανούς. 
Με πίστη, αλλά πιστοί στις εντολές των ειδικών στην υγεία, να περάσουμε ένα διαφορετικό Πάσχα στις συνήθειές μας μόνο. 
Το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού, ας καθοδηγεί τις πράξεις μας και ας αποτελέσει την αφετηρία πραγμάτωσης αυτών που ονειρευόμαστε. 

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Γιάννης Κ. Γόγολος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου