Ηγουμενίτσα: Διαπολιτισμικός μεσολαβητής θα προσληφθεί από το Δήμο για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας με πρόσφυγες και μετανάστες - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020

Ηγουμενίτσα: Διαπολιτισμικός μεσολαβητής θα προσληφθεί από το Δήμο για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας με πρόσφυγες και μετανάστες

Ηγουμενίτσα: Διαπολιτισμικός μεσολαβητής θα προσληφθεί από το Δήμο για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας με πρόσφυγες και μετανάστες

Υπηρεσίες διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε πέντε Δήμους χρηματοδοτεί 
το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 η πράξη «Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Ηπείρου». 
Η πράξη –συνολικής δημόσιας δαπάνης 214.500 ευρώ– αφορά στην προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης που παρέχονται από τους ΟΤΑ Α' βαθμού, μέσω της πρόσληψης και κατάρτισης 5 διαπολιτισμικών μεσολαβητών οι οποίοι θα απασχοληθούν σε 5 Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023. 

Οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές θα απασχοληθούν στους: Δήμο Ηγουμενίτσας, Δήμο Ζίτσας, Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ιωαννιτών, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμος Ζηρού, Δήμος Πρέβεζας. 

Στόχος της πράξης είναι να διευκολυνθεί η επικοινωνία των προσφύγων και των μεταναστών με τους υπαλλήλους των εν λόγω δομών και γενικότερα να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες στην ομάδα αυτή υπηρεσίες. Για την επιμόρφωση των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών, η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (ως φορέας υλοποίησης) θα υλοποιήσει Πρόγραμμα Κατάρτισης, το οποίο θα περιλαμβάνει πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και πρόγραμμα Εκπαίδευσης. 

Η επιλογή των Δήμων, στις δομές των οποίων θα τοποθετηθούν οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές, έχει γίνει με βάση τα συγκεκριμένα κριτήρια: Ύπαρξη Κέντρου Φιλοξενίας στα γεωγραφικά όρια του δήμου - Συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων διεθνή προστασία σε διαμερίσματα - Αριθμός νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στον δήμο (εκτός αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς Προστασίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot