Τεράστια αρχαιολογική ανακάλυψη στην Ηγουμενίτσα! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Τεράστια αρχαιολογική ανακάλυψη στην Ηγουμενίτσα! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Τεράστια αρχαιολογική ανακάλυψη στην Ηγουμενίτσα! 

Γράφει ο Σωτήρης Γιάκης

Τεράστιας σημασίας αρχαιολογική ανακάλυψη, από ομάδα αρχαιολόγων στην Ηγουμενίτσα! 
Συγκεκριμένα, κλιμάκιο ιταλών αρχαιολόγων υπό του δόκτορος Γκριμάλντι, μετέβη εις την Ηγουμενίτσα το προηγούμενο Σάββατο, ξημερώματα και με απόλυτη μυστικότητα προέβησαν σε ανασκαφή επί της Κύπρου. Εικάζεται ότι η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως κενοτάφιο μεγάλου Βασιλέα της Ηπείρου! 

Η αρχή έγινε ένα χρόνο περίπου πριν, όταν ο Δήμος εσπευσμένα προέβην, σε μία μέρα μόλις, σε εκσκαφή και τσιμεντόφραξη των δύο εισόδων που βρέθηκαν, για το ταφικό μνημείο. 

Ήδη, η δημοτική αρχή μερίμνησε και τοποθέτησε περίφραξη, μετά την επέμβαση- κομάντο της Ιταλικής Αρχαιολογικής αποστολής. Ο δόκτωρ Γκριμάλντι δήλωσε ότι είναι πιθανόν, οι υπόγειες στοές που καταλήγουν στις εισόδους της Δαγκλή, να είναι ένα μέρος μόνο, του τεράστιου ταφικού συγκροτήματος, που σκοπό είχε, να αποτρέψει πιθανή τυμβωρυχία. Επίσης συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή, για το επιτυχημένο "καμουφλάζ" όπου με πρόσχημα την υπογειοποίηση κάδων κατόρθωσε, σε συνδυασμό μάλιστα με τον ανύπαρκτο φωτισμό και την αθρόα συσσώρευση σκουπιδιών, στη διασταύρωση Κύπρου-Μιχαλά, να καταστήσει "αόρατη" την ανασκαφή. 

Η είσοδος και η περίφραξη



Τα σκουπίδια και το σκοτάδι εμποδίζουν τη θέαση της εισόδου 



 Σκοπίμως κεντρικότατη διάβαση μένει στο σκότος



Η διπλή είσοδος του ταφικού μνημείου



Το παρόν κείμενο αποτελεί ένα ευθυμογράφημα, που με χιούμορ, στο εορταστικό κλίμα των ημερών, θέλει να καταδείξει κάποια κακώς κείμενα, σύμφωνα με την κρίση του γράφοντος. 
Καλή Κ.Δ., καλή Σαρακοστή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου