Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας: Η ΝΔ κλείνει το Πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας: Η ΝΔ κλείνει το Πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας: Η ΝΔ κλείνει το Πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα 

Η ΝΔ κλείνει το Πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα - Θα μας βρουν απέναντί τους ! 
Η Νέα Δημοκρατία χρειάστηκε μόλις λίγους μήνες στην εξουσία για να δείξει το αποκρουστικό της σχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με μια απόφαση βγαλμένη από τα παλιά, η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία 38 τμημάτων ΑΕΙ που ίδρυσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το νεοϊδρυθέν πανεπιστημιακό τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα. 
Η ΝΔ έδειξε για ακόμη μια φορά την απύθμενη υποκρισία της, καθώς φανερώθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι εξαπάτησε τους Θεσπρωτούς συμπολίτες μας, μόνο και μόνο για να πάρει την ψήφο τους. Αφού πρώτα τα τοπικά της στελέχη της βγήκαν στα κάγκελα τη διετία 2017-2018 για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας, έπειτα καταψήφισαν το νομοσχέδιο του 2018 με το οποίο ιδρύθηκε πανεπιστημιακό τμήμα για πρώτη φορά στην ιστορία του νομού μας, και τώρα έρχονται με περίσσιο θράσος να το κλείσουν, αφήνοντας έτσι τη Θεσπρωτία για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια χωρίς κανένα τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης! 
Εμάς δυστυχώς δε μας ξαφνιάζει η κίνηση τους, είναι οι ίδιοι που το 2013 με το σχέδιο «Αθηνά» έκλεισαν δύο Τμήματα του πρώην ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα, είναι οι ίδιοι που τον περασμένο Αύγουστο έκλεισαν τη Νομική σχολή της Πάτρας, ανέστειλαν τη λειτουργία των διετών κέντρων επαγγελματικής εκπαίδευσης, είναι οι ίδιοι που μειώνουν τους εισακτέους στα δημόσια πανεπιστήμια για να στείλουν πελατεία στα ιδιωτικά. Τέλος είναι οι ίδιοι που εξίσωσαν τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των δημοσίων ΑΕΙ. Μισούν τη Δημόσια δωρεάν Παιδεία, στόχος τους είναι να μορφώνονται μόνο τα παιδιά των ελίτ με οικονομική άνεση και να κάνουν την Παιδεία εμπόρευμα. 
Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι της σε αυτή την πρωτοφανή απόφαση, μαζί με την τοπική κοινωνία, μαζί με τους φοιτητικό κίνημα που αντιδρά στην νεοφιλελεύθερη επίθεση που δέχεται στις κατακτήσεις του. 
Για το τι σημαίνει για τον τόπο μας το να μην υπάρχει τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δε θα μιλήσουμε εμείς, θα σας παραθέσουμε αυτολεξεί τα λόγια του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας στην επιστολή του το Νοέμβριο του 2017 προς τον τότε κυβερνητικό Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας: 
«Η ύπαρξη ενός τμήματος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν είναι απλά ένας τρόπος να αναζωογονηθεί η τοπική οικονομία, που σε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας, πρέπει να προστατεύεται από όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις. Είναι επίσης και μια ευκαιρία να αναβαθμιστεί το πνευματικό επίπεδο της πόλης, να αποκτήσει έναν πνεύμονα έρευνας και καινοτομίας από τους ανθρώπους που αποτελούν το αύριο της χώρας». 
Ελπίζουμε ότι η ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας θα βγει πάλι με ανακοίνωση της, αυτή τη φορά για να απαιτήσει από την κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει πίσω την κατάπτυστη απόφαση κατάργησης του πανεπιστημιακού τμήματος τασσόμενη με το συμφέρον της νέας γενιάς της Θεσπρωτίας, και δε θα σιωπήσει βάζοντας μπροστά το κομματικό συμφέρον. Ας αποδείξουν ότι έχουν αρχές και ότι πίστευαν όσα έλεγαν. 
Τα ψέματα τελείωσαν, ο κάθε ένας πρέπει να πάρει θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου