Στη Βουλή το θέμα των φοιτητών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας από το ΚΚΕ - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Στη Βουλή το θέμα των φοιτητών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας από το ΚΚΕ

Στη Βουλή το θέμα των φοιτητών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας από το ΚΚΕ

Προς το Προεδρείο της Βουλής 
ΑΝΑΦΟΡΑ 
Για την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων 

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το υπόμνημα του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (παράρτημα Ηγουμενίτσας) και ζητούν την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του. 

Αθήνα 26/11/2019 
Οι καταθέτοντες βουλευτές 
Οι βουλευτές Παπαναστάσης Νίκος και Καραθανασόπουλος Νίκος 

Τ.Ε.Ι Ηπείρου Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων 

Σπουδάζουμε στο Τ.Ε.Ι Ηπείρου τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων παράρτημα Ηγουμενίτσας, με τρεις εισαγωγικές κατευθύνσεις (Διοίκηση Επιχειρήσεων- Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων- Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών) 
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Τ.Ε.Ι Ηπείρου, το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων έπειτα από μεταβατική διάταξη και αφού αποφοιτήσουν και οι τελευταίοι εισακτέοι φοιτητές (ακ. έτος εισαγ. 2018-2019) καταργείτε και στην θέση του ιδρύεται το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας υπό την αιγίδα του πανεπιστήμιου Ιωαννίνων. 
Σύμφωνα με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ του νόμου 4559 3 Αυγούστου του 2018, άρθρο 5, παράγραφος 1 ,οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκηση Επιχειρήσεων εντάσσονται νόμιμα και αυτοδικαίως στο Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, αλλά ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 2. Σύμφωνα τον ίδιο νόμο ,άρθρο 5 παράγραφος 2. Προβλέπει το εξής : Οι φοιτητές των προηγούμενων εδαφίων συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος εισαγωγής τους και λαμβάνουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών του Τμήματος Τ.Ε.Ι. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει καθώς το Πανεπιστήμιο αναγράφει το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας ως επικεφαλίδα και σε παρένθεση παραθέτει το πρώην Τ.Ε.Ι Ηπείρου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στον τίτλο σπουδών (πτυχίο) αλλά και του site του τμήματος. 
Επιπλέον σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, άρθρο 4, παράγραφος 2 , υποπερίπτωση (η) , Τα μέλη Δ.Ε.Π του Τμήματος Διοίκηση Επιχειρήσεων εντάσσονται στο Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μετά την αναγγελία της κα. Υπουργού, Νίκης Κεραμέως, το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, είναι ένα (1) από τα τριανταεφτά (37) τμήματα όπου αναστάλθηκε η λειτουργία του. Δηλαδή τα μόνιμα μέλη Δ.Ε.Π που στελέχωναν το Τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων, θα στελέχωναν το νεοσύστατο Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας και λόγω της αναγγελίας της κα. Υπουργού, ενέχει κινδύνους μετάθεσης του μόνιμου προσωπικού θέτοντας σε αμφίβολη κατάσταση την ομαλή λειτουργία του Τμήματος. 
Τέλος λόγω της εξόδου του τμήματος από το μηχανογραφικό και αποκλεισμού των εισακτέων, πλέον τα μαθήματα του πρώτου έτους (α’ και β’ εξάμηνο) δεν θα διδαχθούν ξανά πράγμα το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την πάροδο του χρόνου και στα υπόλοιπα έτη. 

Αιτήματα φοιτητών και προτάσεις φοιτητών : 
1. Αφού το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν έχει αντίστοιχο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοίκησης Τουριστικών, να δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής χωρίς κριτήρια και περιορισμούς για όποιον το επιθυμεί, αφού τελειώσει με επιτυχία το πρόγραμμα σπουδών του στο Τμήμα Τ.Ε.Ι. Αυτό σημαίνει ότι ο εκάστοτε φοιτητής θα μπορεί να μετεγγραφεί σε αντίστοιχο Πανεπιστημιακό τμήμα της χώρας, όπου θα συνεχίσει τις σπουδές του με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση του τεχνολογικού τίτλου που θα κατέχει σε πανεπιστημιακό, το οποίο αυτό δικαίωμα υφίσταται για όλους τους φοιτητές των πρώην Τ.Ε.Ι. 
2. Άμεση διαβεβαίωση από το Πανεπιστήμιο και το Υπουργείου Παιδείας, γραπτός , πως εγγυούνται την ομαλή λειτουργεία του Τμήματος μέχρι την λήξη της φοίτησης όλων των εγγεγραμμένων φοιτητών του τμήματος. 
3. Αλλαγή του πτυχίου και αποκατάσταση του αρχικού τίτλου αποφοίτησης, όπως εισήχθησαν όλοι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές έως το 2018, δηλαδή να αναγράφεται το Τ.Ε.Ι Ηπείρου Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων / Τουριστικών επιχειρήσεων. 
4. Επαναπρόταση των μαθημάτων όλων των ετών έως και τη λήξη της φοίτησης των εγγεγραμμένων φοιτητών. 

Εκ του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Διοίκηση Επιχειρήσεων παρτ/μα Ηγουμενίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου