IL PAPA’ DI GIOVANNA: Την Τετάρτη 25/9 από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

IL PAPA’ DI GIOVANNA: Την Τετάρτη 25/9 από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας

IL PAPA’ DI GIOVANNA: Την Τετάρτη 25/9 από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας
Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ συνεχίζουμε την προβολή ταινιών εντός της Εστίας, στην αίθουσα του θεάτρου με Ιταλικό σινεμά. 
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Ινστιτούτο, προβάλλει την ταινία “Il papa di Giovanna” (Ο μπαμπάς της Τζιοβάνα) του Pupi Avati
IL PAPA’ DI GIOVANNA
(Ο μπαμπάς της Τζοβάνα)
Παραγωγή 2008-9
Σκηνοθεσία: Pupi Avati
Παίζουν: Silvio Orlando, Francesca Neri, Alba Rohrwacher
Δράμα/ 2008/ 104′
Είσοδος ελεύθερη
Οι προβολές γίνονται κάθε Τετάρτη στις 20.30′ στο θέατρο Εστία (Παλιά Μαθητική Εστία Ηγουμενίτσας, 28ης Οκτωβρίου 9)
Λίγα λόγια για την ταινία
Οικογενειακό δράμα σε ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο.
Μπολόνια, λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Τζιοβάνα είναι ένα ντροπαλό κορίτσι και ο πατέρας της έχει αφοσιωθεί στη διαπαιδαγώγησή της.
Με μια ενέργειά του, όμως, στην προσπάθειά του να βοηθήσει την κόρη του, την οδηγεί σε μια τραγωδία που ανατρέπει τη ζωή όλων τους.

'O Πούπι Αβάτι κάνει μια ακόμα ταινία για την αγαπημένη του γενέτειρα Μπολόνια, μια ταινία σοβαρή, περιεκτική, ατμοσφαιρική.
Σε ένα ιστορικό – πολιτικό πλαίσιο αφηγείται μια προσωπική ιστορία, ή, για να το πούμε καλύτερα, μια οικογενειακή ιστορία, στην οποία οι χαρακτήρες εξελίσσονται παράλληλα με την εποχή.
Ξεκινάμε από το 1938 και φτάνουμε ως την ήττα του φασισμού και το τέλος του πολέμου ενώ η ιστορία θα μπορούσε να διαδραματίζεται οπουδήποτε. Οπουδήποτε; Κατά τον Πούπι Αβάτι, όχι
Ο ήρωας του έργου είναι καθηγητής, τον αγαπούν οι μαθητές του, οι συνάδελφοι του, έχει και καλές σχέσεις με την εξουσία, με τον αστυνομικό επιθεωρητή. Τον αγαπά κι η γυναίκα του, την οποία ο ίδιος λατρεύει. Όμως έχει και μια κόρη, την Τζοβάνα, 17 χρονών, που πηγαίνει στο σχολείο στο οποίο διδάσκει ο πατέρας της. Η Τζοβάνα είναι ένα δύσκολο παιδί, που όμως ο μπαμπάς τη λατρεύει ενώ με τη μητέρα υπάρχει και μια φρουδική αποξένωση. Ενπάση περιπτώσει, η Τζοβάνα, με το κόμπλεξ της άσχημης κι επιθετικής, που είναι διαρκώς περίγελος του σχολείου και δεν την πλησιάζει κανείς, χάρη στη μεσολάβηση του μπαμπά της θα βρεθεί συμμαθητής να την βγάλει έξω. Μόνο που το ερωτικό ραντεβού θα καταλήξει σε τραγωδία κι η Τζοβάνα θα κλειστεί σε ψυχιατρείο ενώ γύρω καίγεται ο κόσμος.
Ο Σίλβιο Ορλάντο στο ρόλο του πατέρα βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας του 2008 ενώ στο φιλμ έλαμψε μια «φιλοξενούμενη» της «festa del cinema italiano», η εξαίρετη Αλμπα Ροβάχερ, που από αυτό το φιλμ εκτοξεύτηκε στα ύψη κι έχει γυρίσει τη μία καλή ταινία κατόπιν της άλλης σε διάστημα δύο χρόνων.
Οι ερμηνευτές είχαν υποψηφιότητες στα «David di Donatello», το ίδιο κι ο σκηνοθέτης κι οι δύο συνεργαζόμενοι ενδυματολόγοι.
Στους παλιούς φίλους του ιταλικού σινεμά επισημαίνω ότι συμμετέχει μια παλιά σεξοβόμβα, η Σερένα Γκράντι, αγνώριστη πια.'
Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
(μέλος της European Film Academy)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου