Στην Ηγουμενίτσα διεξήχθη το 38ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019

Στην Ηγουμενίτσα διεξήχθη το 38ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας το 38ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών. 
Σε μια κατάμεστη αίθουσα με συνέδρους από όλα τα μέρη της Ελλάδας συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου. Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικοί βουλευτές κ. Κάτσης Μάριος και κ. Γιόγιακας Βασίλης. 
Τα κυριότερα θέματα του συνεδρίου ήταν: 
1) Το μέτρο αναγραφής της προέλευσης του κρέατος στην ταμειακή μηχανή 
2) Οι σχολές επαγγελμάτων κρέατος 
3) Αθέμιτος ανταγωνισμός 
Επίσης προκλήθηκε και συζητήθηκε από το Σύλλογό μας το θέμα της κάθετης πτώσης της κατανάλωσης του αιγοπρόβειου κρέατος. Ένα θέμα που αφορά ταυτόχρονα και τους παραγωγούς του νομού μας. 
Το συνέδριο χαιρέτησαν ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Πάσχος Αλέξανδρος, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας, κ. Μαρτίνης Δονάτος οι οποίοι αναφέρθηκαν στο ρόλο που μπορεί να παίξει το κρεοπωλείο στην τοπική οικονομία, καθώς είναι αυτό που απορροφά σχεδόν όλη την τοπική παραγωγή. Ο κ. Τρουμπούκης Μάριος εκ μέρους της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας αναφέρθηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ντόπιου κρέατος και της δύναμης που δίνει στα κρεοπωλεία. Αξιοσημείωτο είναι ότι συνέστησε προς τους καταναλωτές να αγοράζουν ποιοτικό κρέας και να μην επηρεάζονται από τις τιμές. Το λόγο πήρε επίσης η Πρόεδρος των κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ένωσης κτηνοτρόφων κα. Λύκα Μυρτώ η οποία αναφέρθηκε στις ελληνοποιήσεις κρέατος και στο ρόλο που μπορεί να παίξει μια σωστή διεπαγγελματική οργάνωση. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς έθεσε ασφαλιστικά θέματα που αφορούν τον κλάδο και επισήμανε τον κίνδυνο που υπάρχει να εξαιρεθούν πολλές μικρές επιχειρήσεις από τις ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές. 
Μετά το τέλος των εργασιών οι σύνεδροι φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου "Σέλευκος" όπου διασκέδασαν με παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική. 
Ο Σύλλογος Κρεοπωλών Θεσπρωτίας ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί το συνέδριο στην πόλη μας καθώς και τους βασικούς χορηγούς μας, που ήταν οι: 
- Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας 
- Δήμος Ηγουμενίτσας 
- ΟΛΗΓ 
- Επιμελητήριο Θεσπρωτίας 
- Αγροτικός πτηνοτροφικός συνεταιρισμός ΠΙΝΔΟΣ 
- Ξενοδοχείο ΘΕΑΣΙΣ Παραμυθιά

Σύλλογος Κρεοπωλών Θεσπρωτίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot