Εντάξεις τριών (3) έργων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» Ύψους 3,5 εκ. ευρώ - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Εντάξεις τριών (3) έργων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» Ύψους 3,5 εκ. ευρώ


Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 πέντε πράξεων –συνολικού προϋπολογισμού 7.843.109 ευρώ– για παρεμβάσεις κατασκευής, ανάπλασης και αναβάθμισης πεζοδρόμων,  πλατειών και άλλων κοινόχρηστων χώρων του αστικού ιστού σε Άρτα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα αποφάσισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Οι πράξεις εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξης» του Ε.Π. Ήπειρος  2014-2020.
Τα τρία από τα πέντε έργα που εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο εν λόγω πρόγραμμα αφορούνε έργα του Δήμου Ηγουμενίτσας, συνολικού προϋπολογισμού 3.483.635 ευρώ και  είναι τα εξής:
Ø  «Διαμόρφωση πλέγματος πεζοδρομίων – ποδηλατοδρόμων και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην 1η Π.Ε. Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 2.360.435 ευρώ. Φορείς διαχείρισης είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η ΕΦΑ Θεσπρωτίας.
Ø   «Ανάπλαση αστικού δασυλλίου και ανάδειξη Ενετικού Κάστρου» στην Ηγουμενίτσα, προϋπολογισμού 714.000 ευρώ. Φορείς διαχείρισης είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η ΕΦΑ Θεσπρωτίας.
Ø  «Κατασκευή πλατείας στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης» στην Ηγουμενίτσα, προϋπολογισμού 409.200 ευρώ. Φορέας διαχείρισης είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος με αφορμή την ένταξη των παραπάνω έργων δήλωσε: «Η ένταξη αυτών των τριών (3) έργων, αποδεικνύει περίτρανα, ακόμη μία φορά, την άριστη προετοιμασία του Δήμου μας, ώστε να μην χαθεί καμία δυνατότητα χρηματοδότησης. Αποτελούν έργα μεγίστης σημασίας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και έργα υλοποίησης των προκαθορισμένων στόχων του ΣΒΑΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα πέντε (5) έργα που εντάχθηκαν συνολικά, τα τρία (3) ανήκουν στο Δήμο Ηγουμενίτσας.
Ικανοποιείται λοιπόν ένα χρόνιο αίτημα για κατασκευή γέφυρας και δρόμου που συνδέει το Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας και το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας με το δρόμο έμπροσθεν του πρώην ΙΚΑ, ενώ θα υπάρξει ανάπλαση της εν λόγω οδού καθώς και της κεντρικής οδού Λαδοχωρίου με κατασκευή ποδηλατοδρόμων, που θα αποτελούν ουσιαστικά τη συνέχεια της οδού 49 Μαρτύρων. Επιπλέον με τα άλλα δύο έργα ικανοποιούνται διαχρονικά αιτήματα των κατοίκων για την ανάδειξη του Αστικού Αλσυλλίου και του Κάστρου της Ηγουμενίτσας, καθώς και της κατασκευής πλατείας στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης. Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στη σύνταξη και υποβολή των προτάσεων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου