Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για τη μετατροπή του κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο. Η μελέτη Δήμαρχε;;;; - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για τη μετατροπή του κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο. Η μελέτη Δήμαρχε;;;;
Σε μια πρώτη θετική κίνηση προχώρησε ο Δήμος Ηγουμενίτσας σχετικά με τη λειτουργία του κτιρίου του πρώην Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας Ηγουμενίτσας σε πολιτιστικό χώρο. Τα τελευταία χρόνια, το ερειπωμένο κτίριο του ΕΙΝ, μετά την παύση λειτουργίας του ΕΙΝ, άρχισε να παραδίδεται κομμάτι – κομμάτι (κυρίως από την προηγούμενη δημοτική αρχή) σε πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς προς χρήση, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει συνολικός σχεδιασμός και αποκατάσταση ενός παλιού κτιρίου, το οποία, σύμφωνα και με μελέτες πολιτικών μηχανικών είναι επικίνδυνο.
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας, υποβλήθηκε πρόταση για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλόδημος I, βάσει μελέτης του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο: «Επανάχρηση – μετατροπή κτηρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 4.350.000,00€, στον Άξονα Προτεραιότητας Ανέγερσης ή/και Αποκατάστασης Δημοτικών Κτηρίων με τίτλο «Ανέγερση και Επανάχρηση Δημοτικών Κτηρίων».
Οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι πρόκειται προς το παρόν για πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Ηγουμενίτσας προς το Υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς ωστόσο να έρθει ακόμη η απάντηση, αν και τα σημάδια που δείχνει το ΣΥΡΙΖΕΙΚΟ Yπουργείο Εσωτερικών προς το Νεοδημοκρατικό Δήμο Ηγουμενίτσας, είναι θετικά, όπως και σε άλλα έργα…!
Ωστόσο, πέραν των μικροπολιτικών που ακολουθούν τα κόμματα εξουσίας, αποτελεί ένα θετικό βήμα, μήπως επιτέλους η πόλη της Ηγουμενίτσας αποκτήσει ένα πολυχώρο πολιτισμού, μια κοιτίδα δημιουργίας και πνευματικής ανάτασης, χωρίς να εξέχουνε τα σκουριασμένα σίδερα και βεβαίως με έξοδο κινδύνου….!
Αναμένουμε βεβαίως την έγκριση της πρότασης από την κυβέρνηση, αλλά και από το Δήμο Ηγουμενίτσας να δώσει στη δημοσιότητα τη μελέτη που υπέβαλλε για το εν λόγω έργο. Διότι αν αποκατασταθεί το κτίριο και η διαχείριση των χώρων του παραμείνει ως έχει, θα πέσει πολύ γέλιο….!

Υ.Γ. Για την ιστορία του κτιρίου, αλλά και τη συνεισφορά εθελοντών που το κράτησαν όρθιο τα τελευταία χρόνια θα αναφερθούμε σε επόμενο δημοσίευμα, ελπίζουμε αφού εγκριθεί η πρόταση του Δήμου Ηγουμενίτσας...!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot